Mornar želi pobjedu u posljednjem meču u "Topolici"

Barani u subotu od 19 sati dočekuju Krku, koja je ispala iz lige

2875 pregleda 0 komentar(a)
Foto: KK Mornar
Foto: KK Mornar

Mornar je u mini seriji od dva poraza u ABA ligi, gubio je od Partizana i SC Derbija, a sjutra igra posljednji meč na svom parketu u regionalnom takmičenju ove sezone.

Rival je Krka u odloženoj utakmici 15. runde protiv koje Barani imaju obavezu da poprave utisak od prošle subote kada ih je SC Derbi nadigrao u "Topolici".

Duel nema rezultatskog značaja - Mornar je u sredini tabele, Krka je ispala iz lige sa svega četiri pobjede iz 24 kola.

"Više od mjesec su nam u prvom planu ogromni zdravstveni problemi. Kako se bliži kraj sezone, oni su drastično povećani, tako da ni ove sedmice nismo bili kompletni. Od naše startne petorke je samo Aleksandar Lazić bio na treningu i vidjećemo u kom sastavu ćemo nastupiti. Osnovno je pitanje ko će biti sposoban za igru, a ko neće. To nam je najveći problem", rekao je trener Mornara Mihailo Pavićević i dodao:

"Ne bih želio da pomislim da je motivacija problem, jer niko ovdje ne igra za džabe, nego bi trebalo da budemo profesionalci od prvog do posljednjeg dana i da odradimo posao za koji smo plaćeni. Nadam se da će tako biti protiv Krke i da ćemo se slaviti u posljednjem meču pred našim navijačima u ABA ligi", kazao je Pavićević.

Marko Jeremić očekuje da ekipa, u kom god sastavu bila, pruži maksimum.

"Situacija nije baš sjajna, ima dosta povrijeđenih igrača, ali to nije razlog da sezonu ne privedemo kraju kako dolikuje. Iako nije rezultatski bitna utakmica, skupićemo se i dati sve od sebe da savladamo Krku", poručio je Jeremić.

Krka dolazi u Bar bez nade u opstanak.

"Meč je tada odložen na naše insistiranje zbog problema sa koronavirusiom, gdje su nam braća Pavićević izašla u susret i na prvo mesto stavila zdravlje svih učesnika. Na tome smo im zahvalni. Mi smo i matematički ispali iz lige, a ni Mornaru trijumf ne znači mnogo. Naravno, od svoje ekipe očekujem da odigra profesionalno do kraja i da ovaj meč iskoriste za vrhunski trening", rekao je trener tima iz Novog Mesta Dalibor Damjanović.

Bonus video: