MZT u ABA ligi nakon četiri godine, Split opstao bez borbe, Zlatibor mora da preskoči još dvije prepreke

Iako je mjesto u eliti sačuvano samo za prvaka, šampion Sjeverne Makedonije je profitirao od činjenice da je Zlatibor u prvom polufinalu savladao Borac iz Banjaluke (98:83), a nemoguće je da iz Srbije u ABA ligi bude šest klubova

5392 pregleda 1 komentar(a)
Nemanja Milošević slavi tokom meča sa Širokim, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Nemanja Milošević slavi tokom meča sa Širokim, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Iako finale još nije odigrano, zna se ko će iz NLB ABA2 lige otići u elitu - nakon četiri godine, u društvo Budućnost Volija, Crvene zvezde, Partizana i ostalih vraća se MZT.

Skopski tim je u fenomenalnoj atmosferi u dvorani "Jane Sandaski" u polufinalu završnog turnira savladao Široki 75:71 i izborio povratak u Admiralbet ABA ligu.

Pobjedi je sa devet poena, tri skoka i po blokadom i asistencijom doprinio i 34-godišnji crnogorski internacionalac, Nemanja Milošević.

Iako je to mjesto sačuvano samo za prvaka, šampion Sjeverne Makedonije je profitirao od činjenice da je Zlatibor u prvom polufinalu savladao Borac iz Banjaluke (98:83).

Kako u ABA ligi već igra pet srpskih klubova, što je po propozicijama maksimum iz jedne zemlje, MZT je ulaskom u finale riješio sve dileme.

Pobjedi Zlatibora se obradovao i Split, koji će i sljedeće sezone igrati u najvišem rangu, bez obzira na ishod eventualnog baraža.

Zato tim iz Čajetine čeka težak put, jer mora da savlada dva tima na putu do elitnog ranga.

Ako u nedjeljnom finalu porazi MZT, Zlatibor će se za mjesto u ABA ligi boriti sa Megom ili Borcem, zavisno od toga ko na kraju regionalnog takmičenja bude gore plasiran.

Ukoliko izgube od MZT-a, Dušan Kutlešić i drugovi bi prvo u baražu morali da nadvise Split, pa tek onda da izađu na megdan Megi ili Borcu.

Bonus video: