"Studenti" žele da pobjedom završe sjajnu sezonu u kultnoj dvorani u Zadru

SC Derby gostuje Zadru u odgođenoj utakmici 15. kola, sjutra od 18 sati u dvorani "Krešimir Ćosić".

5392 pregleda 1 komentar(a)
Čvrstom odbranom "studenti" žele da poremete domaćina, Foto: KK SC Derby
Čvrstom odbranom "studenti" žele da poremete domaćina, Foto: KK SC Derby

Jedno od najprijatnijih iznenađenja ove sezone u regionalnoj košarkaškoj AdmiralBet ABA lige, SC Derby gostuje Zadru u odgođenoj utakmici 15. kola. Utakmica će se odigrati sjutra od 18 sati u dvorani "Krešimir Ćosić".

Biće to utakmica lišena takmičarskog značaja, ekipama ne prijeti ispadanje, nemaju šanse da se domognu doigravanja ali...

"Za nas poslednja ABA utakmica u veoma uspješnoj sezoni i pokušaćemo da učinimo sve da se pokažemo u što boljem izdanju i da završimo sezonu pobjedom. To neće biti lako, Zadar je iskusna ekipa sa dobrim pojedincima koji sada igraju potpuno rasterećeno i vrlo su neugodni, pogotovo na svom terenu", naglasio je trener "studenata" Andrej Žakelj.

Dok će se Zadar boriti za osmu pobjedu u sezoni, SC Derby će pokušati da se domogne 12. i dok je Zadar dobio samo jednu od posljednjih pet, SC Derby je dobio dvije, a oba tima su slavila u posljednjim mečevima.

U prvom međusobnom duelu SC Derby je an svom parketu slavio sa ubjedljivih 94:78.

"Ekipa protiv koje igramo sjutra bitno se razlikuje od one iz prvog našeg međusobnog odmjeravanja snaga. Zadar je sada iskusna ekipa, protiv koje moramo odgovoriti intezitetom, anročito angažovanom igrom u odbrani. Mi se nalazimo u dobrom ritmu, igramo dobro, a dokazali smo da možemo pobijediti svakoga, tako da očekujemo dobru utakmicu u Zadru - mišljenja je bek "studenata" Andrija Slavković.

Bonus video: