Alen Hadžibegović do kraja sezone u Podgorici

Hadžibegović je sezonu počeo u Lovćenu, potom je otišao u Katar gdje je u dresu ekipe Al Sadd osvojio ligu i Emir kup

7796 pregleda 2 komentar(a)
Hadžibegović u dresu Lovćena na utakmici sa Podgoricom u "balonu" ABA2 lige u Sarajevu ove sezone, Foto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović
Hadžibegović u dresu Lovćena na utakmici sa Podgoricom u "balonu" ABA2 lige u Sarajevu ove sezone, Foto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović

Veliko pojačanje za Podgoricu u finišu sezone - novi član ekipe Nebojše Bogavca je Alen Hadžibegović, potvrđeno je "Vijestima".

Hadžibegović je sezonu počeo u Lovćenu, potom je sredinom marta napustio Cetinjane i otišao u katarski Al Sadd sa kojim je potpisao ugovor na mjesec dana. U Kataru je osvojio ligu i Emir kup, vratio se u Crnu Goru i sa Podgoricom potpisao ugovor do kraja sezone.

Podgorica je ranije obezbijedila plasman u NLB ABA2 ligu naredne sezone, a danas (17) u posljednjem kolu regularnog dijela crnogorskog šampionata gostuje Danilovgradu. Hadžibegović će propustiti taj meč, a Nebojši Bogavcu će biti na raspolaganju za utakmice sa Sutjeskom u baražu za plej-of. U baražu se igraju dvije utakmice - u slučaju da obje ekipe zabilježe po pobjedu, plasman u polufinale obezbijediće tim koji je slavio većom razlikom. Boljeg iz tog meča u polufinalu plej-ofa čeka Budućnost.

Krilni centar, koji pokriva poziciju centra je odlično odigrao sezonu u crnogorskom šampionatu i ABA2 ligi u dresu Lovćena. U Prvoj crnogorskoj košarkaškoj ligi prosječno je postizao 14,9 poena i 10,5 skokova, uz prosječan indeks korisnosti 25. U regionalnom takmičenju prosjek mu je 15,6 poena i osam skokova, a indeks 18,3.

Hadžibegović je bio i na širem spisku selektora Crne Gore Boška Radovića u prethodnom kvalifikacionom "prozoru" za Mundobasket.

Bonus video: