Incidenti u NBA: Tuče na treningu, oružje u svlačionici...

Grifin udario menadžera, Skajls napao Šeka...
190 pregleda 0 komentar(a)
Šekil O Nil, Foto: Marca.com
Šekil O Nil, Foto: Marca.com
Ažurirano: 18.10.2017. 15:17h

Incident na treningu Čikaga i tuča saigrača Bobija Portisa i Nikole Mirotića, nakon koje je španski reprezentativac završio u bolnici, nije izuzetak u NBA ligi.

Posljedice su, možda, teže, ali sukobi saigrača, igrača i trenera, protivničkih igrača, nisu rijetka pojava...

Grifinov bijes

Blejk Grifin, as Klipersa, suspendovan je četiri utakmice i novčano kažnjen 860 hiljada dolara, jer je nokautirao Matijasa Testija, koji je obavljao funkciju tim menadžera kluba iz Los Anđelesa. Incident se dogodio u januaru 2016.

Duel Davida i Golijata

Razlika u visini, težini i snazi između Šekila O'Nila i Skota Skajlsa je ogromna, ali je tadašnji plejmejker Orlanda imao "petlju" da Šeku izađe na crtu.

Skajls je, tvrdili su očevici, iz skoka udario O'Nila, a zatim ga i uhvatio za vrat, prije nego što ga je gorostasni centar "otresao".

Incident je zataškan, kazni nije bilo.

Trenutak ludila Letrela Sprivela

Letrel Sprivel je bio jedan od najboljih igrača 90-ih godina, ali i izuzetno konfliktna ličnost. Tako je na trening kampu Golden stejta došao u sukob sa trenerom Pi Džejom Karlesimom, koji mu je objašnjavao kako da doda loptu saigraču. Riječ po riječ - i Sprivel je eksplodirao.

Zgrabio je trenera za vrat i nije ga puštao dok ga saigrači nisu nekako obuzdali. Kažnjen je godinu zabrane igranja.

Oružje u svlačionici

Najbizarniji incident izazvali su Džilbert Arenas i Džavaris Kritenton, tadašnji igrači Vašingtona. U NBA kuloarima kružila je priča da je sve počelo tako što su Kratenton i Džaval Mekgi igrali karte.

Mekgi je izgubio, ali nije želio da isplati novac, jer je smatrao da ga je saigrač varao. Kritengton je navaljivao, a Arenas želio da ih smiri. Uradio je to tako što je jednog dana u svlačionicu unio torbu u kojoj je bilo njegovo oružje.

Istresao je oružje na pod, a u tom trenutku Kritengton je izvadio i svoj pištolj.

Saigrači su nekako smirili strasti.

Bonus video: