Bošković: Trebaće nam ozbiljnost i maksimalna koncentracija svih 40 minuta

0 komentar(a)
Goran Bošković, Foto: Filip Roganović
Goran Bošković, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 18.10.2017. 14:26h

Košarkašice Budućnost Bemaxa žele da i nakon trećeg kola zadrže maksimalan učinak u WABA ligi. Podgoričanke su u prva dva kola savladale Istanbul (97:33) i Beroe (72:49), a priliku za treći trijumf imaju sjutra veče u Podgorici (19 sati) protiv hrvatske Trešnjevke, koja ima polovičan učinak iz prva dva kola.

"Očekujem da utakmicu sa Trešnjevkom odigramo kao prethodne dvije u WABA ligi. Nadam se da ćemo pokazati napredak u igri, da ćemo ispraviti greške iz prethodnih mečeva. To je prilično mlada i ambiciozna ekipa, koja u Podgoricu ne dolazi spuštenog garda. Trebaće nam ozbiljnost i maksimalna koncentracija svih 40 minuta. Ukoliko tako bude ne sumnjam da ćemo ostvariti pobjedu", rekao je trener Budućnost Bemaxa Goran Bošković na konferenciji za novinare.

On je istakao da je zadovoljan početkom sezone i prikazanim u prva dva kola.

"Vidio sam dosta dobrih stvari. Niko nije očekivao da će sve to biti perfektno prvih mjesec. Vidio sam i slabosti i prednosti prvog tima. Vjerujem da ćemo se nadograđivati iz meča u meč", dodao je Bošković.

Odgovarajući na pitanje da li Budućnosti odgovara sistem u kojem je u prva četiri meča domaćin, Bošković je kazao da će se "prava slika snage ekipe vidjeti kad dođu revanši".

"Biće teže, ne samo protivnika i odnosa na terenu, zbog umora, zbog putovanja i umora. Dobro je, jer na početku sezonu nijesmo bili u dobrom zdrastvenom statusu i poslužilo nam je jer smo mogli da se reanimiramo i fizički oporavimo. Kada krenu gostovanja onda će se napraviti ukupna slika", zaključio je Bošković.

Makedonska internacionalka u podgoričkom imu, Anđelika Mitrašinović kazala je da je Budućnost Bemax favorit protiv Trešnjevke i da će sve uraditi da ekipa to i opravda.

"Dolazi nam kvalitetna ekipa, ali mi smo favoriti smo i daćemo sve od sebe da to opravdamo. Želja nam je da se što bolje pripremimo za utakmice koje slijede. Zadovoljna sam formom, svojom i ekipe, ide uzlaznom putanjom", rekla je Mitrašinovićeva.

Talentovani bek Milena Jakšić, kazala je da je cilj Budućnost Bemaxa pobjeda protiv Trešnjevke.

"Potrudićemo se da sve ono što smo radili na treninzima predstavimo na utakmici. Borićemo se da dođemo od pobjede koja nam je cilj", rekla je Jakšićeva.

Sjutrašnji duel u dvorani Univerzitetsko sportsko-kulturnog centra počeće u 19 sati.

Bonus video: