Budućnost gostuje Andori: Dolaze najvažnije utakmice u sezoni

Počinje eliminaciona faza Evrokupa - Budućnost Voli sjutra (20:45) gostuje Andori

3423 pregleda 1 komentar(a)
Danilo Nikolić, Foto: Boris Pejović
Danilo Nikolić, Foto: Boris Pejović

Košarkaši Budućnost Volija sjutra (20:45) gostuju Andori u utakmici osmine finala Evrokupa.

Grupna faza je završena, "plavi" su na kraju osvojili peto mjesto u grupi B, pa su izgubili prednost domaćeg terena na startu nokaut faze u kojoj se igra po jedna utakmica na terenu ekipe koja je u grupnoj fazi bila bolje plasirana.

Rival Budućnosti danas je promijenio trenera - David Eudal je podnio ostavku, a naslijedio ga je Oskar Kvintana. Andora je u krizi, posljednja je u španskoj ACB ligi i do kraja sezone vodiće veliku borbu za opstanak.

"Ekipa Andore igra veoma brzu košarku, uvijek pokušavaju da postignu koš prije nego što je odbrana postavljena. Njihovi bekovi će iskoristiti svaku priliku da ubrzaju igru, visoki igrači su veoma pokretni, dobri trkači i imaju šutere koji mogu da otvore prostor za saigrače da napadnu obruč. Njihov napadački set je baziran na pik-en-rol kvalitetima njihovih bekova, a imaju i dobre šutere. Uz sve to, veoma su agresivna skakačka ekipa. Imaju energiju i visinu, a kontrola tempa igre i skokova su nešto što moramo da iskontrolišemo da bismo imali pozitivan rezultat", kazao je u najavi meča trener Budućnost Volija Aleksandar Džikić.

Budućnost je u subotu izgubila od Crvene zvezde u AdmiralBet ABA ligi, a ekipa je na tom meču bila oslabljena, budući da je u rosteru bilo devet košarkaša. Jedan od onih koji je protiv šampiona Jadrana imao zapaženu ulogu je Danilo Nikolić.

"Nakon meča sa Zvezdom u kojem smo bili oslabljeni bez nekoliko igrača očekuje nas eliminaciona utakmica na gostovanju u Andori. Stižu nam odlučujuće utakmice, najvažnije u sezoni i vjerujem da ih dočekujemo u dobrom raspoloženju. Andora je tipični predstavnik španske košarke, sa vrlo pokretnim visokim igračima i kvalitetnim poenterima na bekovskim pozicijama. Na nama je da odigramo kao prethodni meč, da budemo agresivni, da odigramo dobru odbranu i da fokus bude na visokom nivou tokom 40 minuta. Ove sezone smo pokazali na nekoliko evropskih gostovanja da možemo odigrati dobro iako nemamo prednost domaćeg terena. Ukoliko pristupimo meču kao u prethodnih pet utakmica vjerujem da ćemo se vratiti u Podgoricu sa pobjedom", rekao je Danilo Nikolić.

Bonus video: