Sili nije mogao sam - Budućnost ispala u Andori, Kobs se nije ni upisao!

Američki bek ubacio 25 poena, ali su ga ispratili samo Petar Popović i Marko Jagodić-Kuridža sa po 11 poena. Doduše, srpski krilni centar nije probacio loptu kroz obruč nakon 8. minuta, Andora zasluženo slavila 74:64

22869 pregleda 28 reakcija 25 komentar(a)
Foto: Morabanc Andorra
Foto: Morabanc Andorra

Dugo je Denis Džerom Sili vukao Budućnost Voli, nestvarnom trojkom donio preokret u 34. minutu (61:60), ali nije mogao sam. Džastin Kobs je vjerovatno upisao prvu nulu u karijeri, promašio svih pet šuteva, Kendrik Peri ubacio svega pet poena, pa je Budućnost Voli završila takmičenje u Evrokupu porazom u osmini finala na gostovanju Andori (74:64).

Podgoričani su dobro počeli meč na Pirinejima, pogotovo Sili i Marko Jagodić-Kuridža, koji su bili najzaslužniji za plus osam (20:12) u 8. minutu. Domaći su brzo preokrenuli, a gosti su u 2. četvrtini loše gradili reket, zbog čega nisu mogli da steknu osjetniju razliku.

Nakon velikog odmora, “plavi” su trojkom Silija stigli do šest razlike (42:36), a onda su potpuno nestali sa terena. Domaći su pogocima Drua Kroforda i Klevina Hane iza linije 6,75 metara izjednačili na 42:42, a onda serijom 10:0 preokrenuli na 54:47 i ubrzo imali rekordnih plus devet (58:49).

Činilo se da podgorički brod tone, ali je Sili imao drugačije planove - pogodio je dvije trojke, drugu iz nestvarno teške pozicije (imao pet od pet sa distance), a između njih još dva bacanja za preokret na 61:60.

To je, nažalost, bilo sve - Podgoričani su promašili narednih sedam šuteva, izgubili dvije lopte, pa je Hana šestom trojkom za 70:61 na 55 sekundi do kraja otklonio sve dileme.

Bonus video: