Nastavlja se krah favorita: Partizan izgubio dobijenu utakmicu i eliminisan iz Evrokupa, Jam Madar tragičar

Poslije 40 regularnih i pet dodatnih minuta bilo je 103:95 za tim Dušana Alimpijevića

4826 pregleda 7 komentar(a)
Tragičar: Jam Madar, Foto: Partizan NIS
Tragičar: Jam Madar, Foto: Partizan NIS

Krah favorita u Evrokupu - nakon što je sinoć Ulm eliminisao ekipu Huventuda, večeras je Bursa priredila iznenađenje i savladala Partizan u Beogradu nakon produžetka.

Poslije 40 regularnih i pet dodatnih minuta bilo je 103:95 za tim Dušana Alimpijevića.

Apsolutni tragičar večerašnjeg meča je mladi Jam Madar - Partizan je devet sekundi prije kraja vodio 84:81, imao loptu, a onda je Izraelac napravio faul u napadu. Nakon toga je Džon Holand pogodio za tri, uveo meč u produžetak u kojem je turska ekipa bila bolja.

Prvo poluvrijeme je bilo neizvjesno - Partizan je poslije 20 minuta imao poen viška (38:37), ali je treću četvrtinu odigrao loše, imao loš izbor malih faulova (sva četiri na šutu protivnika), pa je Bursa u jednom periodu imala i maksimalnih devet poena viška (51:42).

Partizan je na krilima Alekse Avramovića i Kevina Pantera uspio da se vrati, u posljednjoj četvrtini nakon serije 9:0 preokrene, povede 69:66, ali je na kraju prokockao pobjedu.

"Česititam Bursi. Mislim da je trebalo lakše da završimo utakmicu, ali desilo se to što se desilo", kazao je trener Partizana Željko Obradović poslije utakmice.

Najefikasniji kod Partizana bio je Aleksa Avramović sa 23 poena. Matijas Lesor je postigao 20, a Kevin Panter 13.

Kod Burse 24 poena Endruja Endrjusa, a 20 Onuralpa Bitima.

Bonus video: