Lovćen u Podgorici za prvijenac u sezoni

58 pregleda 0 komentar(a)
Andrija Slavković, Foto: Druga.aba-liga.com
Andrija Slavković, Foto: Druga.aba-liga.com
Ažurirano: 18.10.2017. 10:23h

I Teodo i Lovćen će mečeve drugog kola Druge ABA lige igrati protiv ekipa koje su doživjele poraze u prvom kolo novoformiranog regionalno takmičenja. Razlika je što je Teodo na startu upisao trijumf (protiv Rogaške), a Lovćen poraz (od Krke).

Teodo je veleras (20 sati) gost beogradskog Dinamika, koji je na premijeri kod kuće poražen, nakon produžetka, od slovenačke Primorske, a koji je od nedavno jači za iskusnog centra Ratka Vardu, koji, između ostalog, ima iskustvo igranja i u NBA ligi (Detroit).

"Očekuje nas duel sa kvalitetnim protivnikom i to na njegovom parketu. Mi smo u usponu forme, što se vidjelo i na startu protiv Rogaške. Nadam se da ćemo i u Beogradu protiv Dinamika odigrati maksimalno angažovano, borbeno i koncentrisano. To je stil koji ja forsiram. Imamo i zdravstvenih problem- naš najkorisniji igrač prvog kola, Savić Milovan, ne putuje za Beograd", rekao je trener Tivćana, Zoran Glomazić.

Zbog rekonstrukcije parketa u dvorani na Cetinju, Lovćen će prvi meč na svom terenu, protiv makedonskoh Ohrida, odigrati večeras u Podgorici (18 sati), u dvorani „Verde“.

"Poslije poraza u prvom kolu i ne toliko dobre igre u Novom Mestu, želja nam je da u ovom meču prikažemo mnogo bolju igru, bez prevelikih oscilacija tokom meča, i da pokažemo na terenu da smo u ovom trenutku bolja ekipa od Ohrida. Sigurno da ne razmišljamo o porazu, ali isto tako smo oprezni, jer znamo da ekipa Ohrida u svojim redovima ima osim domaćih igrača i četiri internacionalca, i da taj prvi meč protiv Borca nijesu igrali na maksimalnom nivou. Što se tiče nas, prvi put da smo kompletni. Povrede igrača su nas opterećivale u pripremnom periodu, pa nijesmo bili u prilici da pripremni period i sve utakmice odradimo kompletni. Posljednjih sedam dana smo trenirali bez izostanaka igrača na koje računamo u ovoj sezoni, pa se nadam da će i u tom dijelu biti prednost za nas u ovoj utakmici", ističe trener Lovćena Dragan Radović.

Bonus video: