Vučević: Pokazali smo karakter, sada moramo da igramo još bolje

"Bitna pobjeda, ali ovo je samo jedna utakmica. Sad moramo da igramo još bolje, da pokušamo da pobijedimo oba puta kod kuće. Posebno je važan treći meč", rekao je Vučević, koji je susret završio sa 24 poena i 13 skokova

4525 pregleda 2 komentar(a)
Nikola Vučević, Foto: Beta/AP
Nikola Vučević, Foto: Beta/AP

Nikola Vučević je bio X-faktor Čikaga u duelu sa Milvokijem i brejku Bulsa na terenu šampiona - 114:100 u drugom meču plej-ofa NBA lige.

Čikago je izjednačio u seriji na 1:1, slijede dva meča kod kuće.

"Bitna pobjeda, ali ovo je samo jedna utakmica. Sad moramo da igramo još bolje, da pokušamo da pobijedimo oba puta kod kuće. Posebno je važan treći meč", rekao je Vučević, koji je susret završio sa 24 poena i 13 skokova.

Bulsi su vodili sve vrijeme, imali su i 18 poena prednosti, Milvoki zaprijetio u finišu.

"Oni su odlična ekipa, veoma iskusna, nikad ne odustaju. Iako smo imali veliko vođstvo, oni su se vraćali. Bilo je gusto, ali uspjeli smo. Tokom sezone nismo uspjeli da pobijedimo dosta utakmica koje su bile tijesne, zato je ova pobjeda veoma važna. Pokazali smo karakter, ali ponavljam - okrećemo se utakmici broj tri", kazao je Vučević.

Sada je prednost na strani Čikaga, ali serija je duga...

"Poštujemo ih maksimalno, šampioni su s razlogom. Ali, vjerujemo u nas i naše mogućnosti", kazao je crnogorski as.

U narednim mečevima i plej-ofu uopšte, mentalna priprema je veoma važna, naglasio je Vučević.

"Moraš da budeš maksimalno skoncentrisan, da izdržiš uspone i padove tokom utakmice. Nakon meča, ne smije da se reaguje ni sa previše uzbuđenja, a ni razočaranja. To je ključ u plej-ofu", zaključio je Vučević.

Bonus video: