Evropa kao priprema za ABA ligu

Ulaznice za meč Mornar – Porto koštaju dva (tribine) i tri eura (parter).
2 komentar(a)
Uroš Luković, Foto: Aba-liga.com
Uroš Luković, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 18.10.2017. 10:21h

Mornar je u rezultatskoj i igračkoj krizi na početku sezone, Barani su u tri takmičenja (ABA Superkup, ABA liga, FIBA Liga šampiona) upisali dvije pobjede i šest poraza, od kojih je neočekivan onaj posljednji u ABA ligi, u Baru od FMP-a.

Nakon eliminacije u FIBA Ligi šampiona, uz dva poraza od ruskog Saratova, izabranici Mihaila Pavićevića će sezonu na evropskoj sceni nastaviti u FIBA Evrokupu, u grupi C, a rivali su Kataja Basket iz Finske, Porto iz Portugala i Kapfenberg iz Austrije. Prvi protivnik je Porto, večeras od 20.30 sati u “Topolici”…

"Utakmice u FIBA Evrokupu biće pripremne za ABA ligu i mi u klubu ćemo ih iskoristiti da sagledamo na koje igrače, koji su imali manju minutažu, može da se računa, jer nam fali kvalitetnih igrača", ističe Mihailo Pavićević, koji će protiv Porta moći da računa na sve igrače, uključujući i i Borisa Bakića, koji zbog povrede nije igrao protiv FMP-a, ali je počeo da trenira nakon toga.

Mornar će od 18. oktobra do 18. novembra odigrati 10 utakmica u FIBA Evrokupu i ABA ligi. Šest puta će Barani biti gosti i četiri puta domaćini. Očekuje ih pet napornih putovanja (šesto je do Podgorice), među kojima i ona do Finske i Portugala…

"Idemo na pobjedu protiv Portugalaca. Pokušaćemo da ostvarimo nekoliko uzastopnih trijumfa, podignemo moral i atmosferu u ekipi i vratimo samopouzdanje. Mislim da smo u stanju da u narednih desetak dana, bez obzira što će to biti izuzetno težak zadatak, savladamo Porto u Baru, Olimpiju i Kapfenberg u gostima i Zadar kod kuće", optimista je centar Mornara Uroš Luković.

Ulaznice za meč Mornar – Porto koštaju dva (tribine) i tri eura (parter).

Bonus video: