Jokić nije mogao sam protiv svih, Kari vodio Golden stejt do 3:0

Jokić je utakmicu završio sa 37 poena, 18 skokova, pet asistencija i tri ukradene lopte

5496 pregleda 0 komentar(a)
Jokić i Kari, Foto: USA TODAY Sports
Jokić i Kari, Foto: USA TODAY Sports

Košarkaši Golden Stejta poveli su sa 3:0 protiv Denvera u prvom kolu plej-ofa Zapadne konferencije u NBA ligi, pošto su noćas pobijedili sa 118:113.

Voriorse su predvodili Stef Kari sa 27 poena i šest asistencija, Džordan Pul sa takođe 27 i Klej Tompson sa 26 poena, od čega šest trojki.

Kari je postigao najmanje jednu trojku u 115 uzasopnih utakmica u plej-ofu.

Drejmond Grin dodao je šest poena i 10 asistencija, ali je u završnici ukrao ključnu loptu Nikoli Jokiću i uz seriju 9:2 u posljednjem minutu, Golden Stejt je došao na korak od plasmana u drugo kolo.

Jokić je utakmicu završio sa 37 poena, 18 skokova, pet asistencija i tri ukradene lopte. Aron Gordon postigao je 18 poena uz 12 skokova i četiri asistencije, a Vil Barton 13 poena.

Denver je vodio veći dio drugog poluvremena, ali je u završnici Golden Stejt pojačao odbranu i nije dozvolio protivnicima da postignu koš u šest uzastopnih napada. Barton je 23 sekunde prije kraja ubacio za 117:113, ali Nagetsi više od toga nisu mogli i izgubili su sedmu uzastopnu utakmicu u plej-ofu.

Naredna, četvrta utakmica igra se u nedjelju u Denveru. Ekipe koje su u plej-ofu NBA lige gubile sa 0/3 imaju skor 0/143.

Bonus video: