Mornar u Čačku na oproštaju, Pavićević: Da budemo pošteni prema sebi

Borac - Mornar, subota (17)

4222 pregleda 4 komentar(a)
Sead Šehović, Foto: KK Mornar Barsko zlato/Mediapro
Sead Šehović, Foto: KK Mornar Barsko zlato/Mediapro

Za košarkaše Mornara sezona u ABA ligi se konačno završava.

Poslije dugo vremena, barski klub je bio daleko od borbe za vrh, nije strahovao za opstanak, posljednjih nekoliko utakmica nema takmičarski karakter.

Takav je i završni duel, protiv Borca u Čačku (subota, 17 sati), koji je trebalo da se odigra u okviru 16. kola.

„Moramo do kraja da budemo pošteni prema sebi i poslu kojim se bavimo i da utakmicu u Čačku odigramo najbolje što možemo u ovom trenutku. Istina, možemo relaksirano da uđemo u taj duel, bodovi nam nisu neophodni, ostaćemo, svakako, u sredini tabele, ali u obavezi smo da damo sve od sebe i dostojno se oprostimo od ABA lige za ovu sezonu", kazao je trener Mihailo Pavićević.

Mornar je kompletan, nema samo Nemanje Gordića, koji je zbog povrede završio sezonu.

„Svakome je u interesu da pobjedom završi sezonu. Mi smo se pobjedom oprostili od svoje publike, a željeli bismo da tako bude i od ABA lige. Na nama je da odigramo na maksimalnom nivou, a vidjećemo da li će to biti dovoljno za trijumf. U svakom slučaju, očekujem zanimljivu utakmicu u dobrom ambijentu“, istakao je Sead Šehović.

Mornar Barsko zlato i Borac odigrali su samo tri utakmice u regionalnom takmičenju, dvije su dobili Barani, jednu Čačani. Prošle sezone Barani su oba puta slavili, u Čačku 87:76, u Baru 86:72, dok je u trećem kolu ove sezone Borac trijumfovao u Baru 90:85.

Bonus video: