Mornar na oproštaju stao u posljednjoj četvrtini i izgubio od Borca

Sve do posljednjih 10 minuta je djelovalo da će Barani zabilježiti trijumf, u finišu 3. četvrtine su vodili 64:56, ali onda na startu završnog kvartala kao da su prestali da igraju. Čačani su se razgoropadili, serijom 15:0 preokrenuli na 75:66 i najavili trijumf

20124 pregleda 0 komentar(a)
Foto: KK Borac/Duško Radišić
Foto: KK Borac/Duško Radišić

U pretposljednjem meču regularnog toka Admiralbet ABA lige, Mornar je u Čačku poražen od Borca 91:78 i veoma neobičnu sezonu, prepunu oscilacija i problema sa odlascima i povredama igrača, završio na 9. mjestu sa 10 pobjeda i 16 poraza.

Iako duel nikome ništa nije značio, daleko od toga da je ličio na prijateljski. Sve do posljednjih 10 minuta je djelovalo da će Barani zabilježiti trijumf, u finišu 3. četvrtine su vodili 64:56, ali onda na startu završnog kvartala kao da su prestali da igraju.

Čačani su se razgoropadili, serijom 15:0 preokrenuli na 75:66 i najavili trijumf.

Vladimir Mihailović trojkom i Strahinja Mićović polaganjem su smanjili na 77:74 u 36. minutu, ali tim Mihaila Pavićevića nije mogao da priđe bliže. Zapravo, poslije 79:76 je domaćin napravio novu seriju 12:2 i stigao do ubjedljivog trijumfa.

Mihailović je bio najefikasniji u gostujućem timu sa 25 poena, dvocifreni su bili i Marko Jeremić (12), Tejlor Smit, Aleksandar Lazić (po 11) i Sead Šehović (10).

Domaće je predvodio Marko Pecarski sa 24 koša.

Pred Baranima je sada završnica šampionata Crne Gore, a Borac čeka baraž sa Zlatiborom za opstanak u ABA ligi.

Iako je sezonu završio na 11. mjestu, tim Marka Marinovića mora da izađe na megdan šampionu ABA2 lige, zbog pravila da iz iste zemlje ne može da bude šest učesnika elitnog takmičenja.

Zbog toga je pretposljednji Split izbjegao baraž, a MZT kao finalista ABA2 lige zaslužio promociju u viši rang...

Bonus video: