Denver produžio „život”, Majami se igrao u Džordžiji

Nikola Jokić blistao sa 37 poena, osam skokova i šest asistencija, posljednjom za trojku Vila Bartona, koja je riješila sve dileme

14188 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Ron Chenoy-USA TODAY Sports
Foto: Ron Chenoy-USA TODAY Sports

Denver je izbjegao „metlu” na startu plej-ofa protiv Golden Stejta.

Nagetsi su u veoma uzbudljivom meču u Koloradu slavili 126:121 i smanjili rezultatu u prvoj rundi Zapadne konferencije na 3:1.

Domaći su vodili gotovo sve vrijeme, u posljednjoj četvrtini više puta imali dvocifrenu prednost, ali se Stef Kari razgoropadio u završnici i trojkama i prodorima donio preokret na 81 sekundu do kraja (121:119).

Finiš je, ipak, bio u znaku domaćih - Nikola Jokić je izjednačio, Monte Moris vratio prednost, a tačku stavio do tada nevidljivi Vil Barton trojkom na asistenciju srpskog centra osam sekundi prije kraja.

Jokić je bio igrač meča sa 37 koševa, osam skokova i šest asistencija (imao i sedam izgubljenih lopti), a pratili su ga Moris sa 24 i Aron Gordon sa 21.

„Morali smo da se borimo, nismo htjeli da budemo 'pometlani'. Mislim da to nismo ni zaslužili. Još ima ponosa u nama, borimo se. Oni su sjajan tim, ali danas smo mi pobijedili”, rekao je jedan od favorita za MVP titulu.

Kari je na drugoj strani dao 33 poena, jedan više od Kleja Tompsona.

Tre Jang je iz igre gađao 10-3, Bogdan Bogdanović 6-1, a sa njihovih ukupno 13 poena Atlanta nije imala šta da traži protiv Majamija.

„Vrelina” je slavila 110:86 i došla na korak od polufinala Istočne konferencije, jer vodi 3:1 pred povratak serije na Floridu.

Džimi Batler je briljirao sa 36 pogodaka i 10 skokova, dok je kod domaćih na nivou bio samo Diandre Hanter (24).

Za razliku od lidera Istoka, najbolji tim regularnog toka sezone nije uspio da priđe na pobjedu od polufinala Zapada. Finiks je poražen u Nju Orleansu 118:103, pa je rezultat u seriji 2:2.

Meč je riješen u posljednjoj četvrtini, kada su domaći serijom 12:0 otišli na 101:85 na manje od šest minuta do kraja.

Brendon Ingrem je opet bio najefikasniji sa 30 poena, sjajan je bio i Jonas Valančunas sa 26 koševa i 18 skokova, dok je Herbert Džons dominirao u odbrani. Kod Sansa je najefikasniji bio Diandre Ejton (23), a Kris Pol je ubacio svega četiri poena (iz igre 8-2) i imao 11 asistencija.

Bonus video: