Kamenjaš: Nisam ovo ni zamišljao

Centar SC Derbija izabran u najbolju petorku Admiralbet ABA lige

3523 pregleda 2 komentar(a)
Sezona za pamćenje: Kenan Kamenjaš, Foto: Partizan NIS/Dragana Stjepanović
Sezona za pamćenje: Kenan Kamenjaš, Foto: Partizan NIS/Dragana Stjepanović

U debitantskoj sezoni, i svojoj i klupskoj, Kenan Kamenjaš je dobio veliko priznanje - 22-godišnji Sarajlija je izabran za najboljeg centra Admiralbet ABA lige.

SC Derbi je sa 12 pobjeda i 14 poraza zauzeo iznenađujuće 7. mjesto, a doprinos mladog centra je bio ogroman - bio je prvi u takmičenju po prosječnom indeksu (21,04) i skokovima (8,42), a osmi je strijelac (14,27).

- Osjećaj je nevjerovatan. Nisam mogao ni da pretpostavim da ćemo u debitantskoj sezoni ostvariti ovako dobre rezultat kao klub, a kamoli da ću ja biti u idealnoj petorci - rekao je Kamenjaš za "Vijesti".

Kako je sezona odmicala, centar "studenata" je igrao sve bolje i bilo je za očekivati da bude među pet najboljih.

- Nisam o tome uopšte razmišljao. Igrao sam svoju igru, ništa nisam izmišljao. Radio sam stvari koje najbolje znam od prve do posljednje utakmice.

Za SC Derbi sezona nije gotova, jer ih čeka plej-of nacionalnog šampionata. To je sada jedino u mislima aduta Andreja Žakelja.

- Pred nama je plej-of Crnogorske lige, čekamo protivnika u polufinalu, pa ćemo za dalje vidjeti. Moja budućnost? Trenutno o tome ne znam ništa, imam četvorogodišnji ugovor sa Studentskim centrom i to je sve što me sada zanima - zaključio je Kamenjaš.

U idealnoj petorci, koja je izabrana glasovima trenera (50 odsto), novinara (30) i navijača (20), nalaze se i tandem Partizana Kevin Panter - Zek Ledej, Jaka Blažič iz Cedevita Olimpije i Nikola Kalinić iz Crvene zvezde.

Kalinić je dobio najviše glasova - 13,9 odsto, ispred Blažiča (12,1), Pantera (10,7), Ledeja (9,1) i Kamenjaša (7,4). Tik iza njih bio je plejmejker Budućnost Volija Džastin Kobs sa 7,3 odsto, a 10. poziciju po procentu glasova zaradio je njegov saigrač Vili Rid (1,9). Za najboljeg defanzivca izabran je košarkaš Crvene zvezde Branko Lazić.

Bonus video: