Bursa je sila za timove iz ABA lige, sjajni Dubljević odveo Valensiju u polufinale

Dubljević protiv Metropolitana 24 minuta postigao 16 poena, a imao je 13 skokova i indeks 32

10516 pregleda 5 komentar(a)
Dubljević (arhiva), Foto: Luka Zeković
Dubljević (arhiva), Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 27.04.2022. 22:23h

Košarkaši Burse nastavljaju sa odličnim izdanjima u Evrokupu!

Ekipa Dušana Alimpijevića večeras je u četvrtfinalu savladala Cedevita Olimpiju 85:83 i izborila polufinale gdje će igrati sa Andorom. Turski tim će i u tom meču gostovati.

Bursa je prethodne sedmice eliminisala Partizan pred oko 19 hiljada ljudi. Večeras je domaćin u "Stožicama" imao ogromnu podršku, arena je bila rasprodata prvi put poslije 2011. godine kada je Olimpija igrala Evroligu, ali nije to mnogo poremetilo goste.

Zahvaljujući odličnom procentu šuta za tri poena, ali i činjenici da domaći igrači nisu bili previše agresivni u odbrani, Bursa je na poluvremenu imala 14 poena viška - 50:36.

Cedevita je na početku meča imala prednost u skoku, ali veliki broj ofanzivnih skokova nije uspjela da materijalizuje.

Treću četvrinu tim Jurice Golemca je odigrao sjajno u oba pravca, smanjio poslije 30 minuta na 67:64, početkom četvrte četvrtine prišao na 67:66, ali je Bursa taj nalet odbila.

Ipak u finišu je bilo neizvjesno - 77 sekundi do kraja gosti su vodili 85:78, a onda je Cedevita prišla na dva poena minusa - 85:83. Ostalo je još devet sekundi domaći su krenuli u posljednji napad, Pulen šutirao za pobjedu i pogodio, ali koš nije priznat, jer je vrijeme isteklo. Uzalud su se domaći navijači radovali...

Najefikasniji kod Burse bio je bivši igrač Mornara Derik Nidam sa 20 poena. Holand je ubacio 16, Bitim 14, a Endrujs 12.

Kod domaćih je 20 poena ubacio Jogi Ferel.

Bursa je u prve dvije eliminacione runde izbacila dva tima iz ABA lige, koja pretenduju na titulu u tom takmičenju - Partizan i Cedevita Olimpiju. Alimpijevićeva ekipa u grupnoj fazi igrala je dva meča protiv Budućnost Volija, oba izgubila, ali je u oba bila blizu pobjede - u Podgorici je Budućnost nadoknadila minus 16 (64:48) i na kraju pobijedila 83:82, dok je u Turskoj Bursa imala napad za produžetak, ali ga nije iskoristila, pa je meč završen 89:86.

Bursa je u turskoj ligi trenutno na 9. mjestu.

A posljednji polufinalista Evrokupa je Valensija, koja je savladala Metropolitan 98:85.

Španski tim je opravdao ulogu favorita i u polufinalu će igrati protiv Virtusa.

Odličan meč za Valensiju odigrao je crnogorski reprezentativac Bojan Dubljević. Nikšićanin je za 24 minuta postigao 16 poena, a imao je 13 skokova i indeks 32!

Efikasniji od Dubljevića kod Valensije bio je Rivero sa 21 poenom.

Kod gostiju iz Francuske istakao se Vil Kamings sa 31 poenom.

Bonus video: