Vučević zadovoljan sezonom: Trebalo je vremena da se naviknem na novu ulogu u ekipi

Vučević je regularnu sezonu završio prosjekom od 17,6 poena, 11 skokova i 3,6 asistencija. U pet duela sa Milvokijem je imao bolji skor – 19,5 poena i 11,5 skokova

8615 pregleda 7 komentar(a)
Vučević i trener Donovan, Foto: Reuters
Vučević i trener Donovan, Foto: Reuters

Prvi ulazak u plej-of poslije pet godina trajao je pet utakmica.

Čikago je u prvom krugu post-sezone ispao od aktuelnog šampiona Milvokija 4:1 u seriji.

Sezona je završena za Bulse i Nikolu Vučevića, koji je nakon petog meča realno sagledao stvari.

“Jača su ekipa, bolje su igrali, imaju više iskustva u ovakvim mečevima. To se posebno vidjelo u posljednje tri utakmice, nismo mogli da im pariramo. Milvoki je veliki tim, sa velikim igračima, koji su prošle godine osvojili titulu, što je veoma važno zbog samopouzdanja u plej-ofu”, kazao je Vučević.

Sezona Čikaga imala je i uspone i padove, kada se sve sabere, Vučević je zadovoljan.

“Ovo je nova ekipa, ima prostora za napredak, potrudićemo se da naredna bude bolja”, kazao je crnogorski centar.

Vučević je regularnu sezonu završio prosjekom od 17,6 poena, 11 skokova i 3,6 asistencija. U pet duela sa Milvokijem je imao bolji skor – 19,5 poena i 11,5 skokova, ali je pokvario procente šuta u odnosu na prošle godine.

“Trebalo je malo vremena da se naviknem i upoznam sa novom ulogom u ekipi, dosta različitom od one koju sam imao prethodnih godina”, kazao je Vučević, koji je sredinom prošle sezone stigao iz Orlanda, u kome je bio glavni igrač i dvostruki ol-star.

“Za visokog igrača je, smatram, još teže da se prilagodi, često treba i više vremena. Mislim da sam se sve bolje igrao kako je sezona odmicala. Mislim da sam individualno imao dobru i plej-of seriju. Može, naravno, bolje, ali kada se sve sabere – dosta dobra sezona za mene”, kazao je Vučević.

Slijedi odmor...

“Biću kratko u Čikagu, zatim sa porodicom idem na Floridu, da uhvatimo malo sunca – nema ga mnogo u Čikagu. Idemo onda u Crnu Goru da budemo sa porodicama. Nemamo precizne planove, ali lako je odmor isplanirati”, zaključio je Vučević.

Bonus video: