Džikić pred FMP: Sada ćemo da vidimo koliko smo ozbiljni

Budućnost je oba puta ove sezone pobijedila FMP – 82:72 u Podgorici, 79:77 u gostima

7125 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Zvonko Kučelin/KK Zadar
Foto: Zvonko Kučelin/KK Zadar

Trener košarkaša Budućnost Volija Aleksandar Džikić naglasio je da je FMP vrlo ambiciozan tim uoči početka četvrtfinala plej-ofa Admiralbet ABA lige.

Budućnost kao trećeplasirana nakon regularnog dijela šampionata igra protiv ekipe koja je zauzela šesto mjesto, imaće prednost domaćeg terena u seriji na dvije pobjede, koja počinje sjutra u Podgorici u 21 sat.

“FMP je maksimalno iskoristio to što je imao jedan meč sedmično, ali to ne mijenja činjenicu da je riječ o timu koji je vrlo radan, agresivan, aktivan i podvlačim – vrlo ambiciozan. Oni će prihvatiti ulogu autsajdera veoma rado. Ne predaju se, nemaju respekta, a ko izađeš 'drugačije glave', osim da igraš protiv ekipe koja hoće da se takmiči samo možeš da kreiraš probleme”, kazao je Džikić.

Pobjedu u seriji ne donosi talenat, već onoliko koliko želiš da radiš na terenu, naglasio je trener “plavih”.

“Naši najbolji igrači moraju da daju nešto više od poena. Nema zamjene za trčanje, za skok, zagrađivanje, odbranu... To moramo da uradimo kao tim u ovim mečevima”, kazao je Džikić.

Budućnost je oba puta ove sezone pobijedila FMP – 82:72 u Podgorici, 79:77 u gostima.

“Nikada nije lako pobijediti isti tim više puta u toku jedne sezone”, rekao je Džikić.

“Plavi” su favoriti, očekuje se prolaz u polufinale, bez obzira na to što FMP predstavlja intrigantnog rivala.

“Mi ćemo sada da vidimo koliko smo ozbiljni, jer će protivnik da nas natjera na to. FMP je respektabilan tim, zaboravilo se da je dugo bio u samom vrhu”, rekao je Džikić.

Sezona koja ulazi u finiš bila je veoma specifična i puna problema za Budućnost – počelo je sa Danilom Nikolićem, nastavilo odlaskom Vajlija, koronavirusom, pa teškom povredom Rida, a na kraju stiglo je i “masovno” trovanje prošle nedjelje.

“Ima stara izreka – čovjek planira, Bog mu se smije. Mi smo imali toliko pehova, pričali smo o njima, pa su ljudi komentarisali da stalno kukamo. Prestali smo da pričamo, samo iznosimo činjenice. Svi igrači nisu 100 posto, ali i od njih očekujem da daju sve od sebe da pomognu timu da pobijedi. Nekada moraš da radiš ono što je dobro za tim, a ne za tebe. Neko to shvati, neko ne...”, kazao je Džikić.

Bonus video: