Kakav peh za Filu: Embid propušta cijelu seriju sa Majamijem

Embida je laktom povrijedio Paskal Sijakam na šestoj utakmici doigravanja u četvrtak u trenutku kada su Siksersi vodili sa 29 poena nakon čega su osigurali prolaz u polufinale

3473 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Filadelfija, koji u polufinalu Istočne konferencije NBA lige, igra protiv Majamija, doživjela je težak udarac jer je ostala bez svoje zvijezde Džoela Embida koji mora da pauzira neodređeno vrijeme nakon što je zaradio prelom kosti iznad desnog oka i potres mozga, javljaju američki mediji.

Embida je laktom povrijedio Paskal Sijakam na šestoj utakmici doigravanja u četvrtak u trenutku kada su Siksersi vodili sa 29 poena nakon čega su osigurali prolaz u polufinale.

Embid, koji je jedan od finalista za titulu najboljeg igrača (MVP) sezone, već je 2018. doživio sličnu povredu lijevog oka i tada je morao na operaciju, a izostanak je trajao tri sedmice.

Kamerunac je već bio povrijeđen na trećoj utakmici protiv Reptorsa kada je pretrpio puknuće ligamenta na desnom palcu, ali su igrač i njegova ekipa htjeli da čekaju kraj doigravanja kako bi razmotrili operaciju.

Siksersi će u ponedjeljak igrati prvu utakmicu polufinala Istočne konferencije protiv Majamija.

Bonus video: