Džikić: Pobijedili smo, to će se pamtiti

„Određeni segmenti su bili dobri, određeni nisu. Ne očekujem da nas neko razumije, ali je teško igrati protiv tima koji u meč uđe potpuno opušteno. Spremali smo se za zonski presing rivala, stvarali otvorene šuteve, ali ih nismo pogađali baš najbolje. Moramo bolje u srijedu”, rekao je Aleksandar Džikić nakon pobjede nad FMP-om

5157 pregleda 3 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli
Foto: KK Budućnost Voli

Košarkaši Budućnost Volija su pobjedom počeli pelj-of Admiralbet ABA lige i to je najvažnije za Aleksandra Džikića.

Trener „plavih” je apostrofirao da je pritisak bio veliki, ali da se nada da će njegov tim u revanšu odigrati bolje.

„Pobijedili smo, to će se pamtiti. Određeni segmenti su bili dobri, određeni nisu. Ne očekujem da nas neko razumije, ali je teško igrati protiv tima koji u meč uđe potpuno opušteno. FMP je bio bez Džonsa, vratio se Nevels, a neki drugi su preuzeli težište igre u napadu. Spremali smo se za zonski presing rivala, stvarali otvorene šuteve, ali ih nismo pogađali baš najbolje. Moramo bolje u srijedu”, rekao je Džikić.

X faktor je bio Filip Barović, koji je ubacio devet poena i bio sasvim solidan u odbrani.

„Bio je stabilniji i na utakmici u Splitu, sada je nastavio. Praktično svih 13 igrača nam je potrebno, vidjeću sjutra da li su svi zdravi izašli iz ovog meča. Filipu je ovo jedna od boljih partija u sezoni. Igrao je dobro i na početku, kad smo bili ‘osakaćeni’ bez Vajlija i Danila”.

Budućnost je odlično počela meč, povela 24:11, ali je tada uslijedio prvi od nekoliko padova.

„Morao bih da pogledam šta i kako da bih znao šta su direktni razlozi za to. U nekim trenucima smo baš dobro izgledali, ali kada je svaki posjed kao pitanje života i smrti i kad primiš poene, to ima veću težinu. Ima stvari koje mogu da se poprave, nadam se da ćemo to uraditi u Beogradu”, zaključio je Džikić.

Trener tima iz Železnika, Nenad Stefanović, zamjerio je svojim igračima na lošem početku.

„Čestitam Budućnosti na zasluženoj pobjedi, mada smo je i mi zaslužili podjednako kao protivnik. Kada su prije početka vidjeli da nema Džonsa, možda su neki mislili da će biti drugačiji meč, ali su moji momci pokazali karakter i čvrstinu. Problem je što smo to uradili od 12-13. minutu, do tada nismo postojali”.

Nenad Stefanović
Nenad Stefanovićfoto: KK Budućnost Voli

Brajs Džons, koji je najbolji igrač FMP-a ove sezone, nije nastupio u „Morači”.

„Ponosan sam na moje momke, jer smo jutros saznali da Džons neće igrati. To je bio šok za sve nas, ali smo bili više nego dostojan protivnik. On im povredu za koju nismo odmah ukapirali da je toliko ozbiljna i ostao je u Beogradu da proba da je zaliječi kako bi bio spreman za srijedu. Ali, vjerovatno neće biti”, naglasio je mladi stručnjak.

Bonus video: