SC Derbi protiv Mornara, Žakelj: Ne smijemo im dozvoliti da se razigraju

SC Derbi i Mornar sjutra u Podgorici igraju prvu utakmicu polufinala prvenstva Crne Gore

2364 pregleda 0 komentar(a)
Žakelj, Foto: KK SC Derbi
Žakelj, Foto: KK SC Derbi

Košarkaši SC Derbija i Mornara odigraće sjutra (18.30) prvu utakmicu polufinala prvenstva Crne Gore.

"Studenti" su regularni dio odigrali van konkurencije, njihovi rezultati nisu se računali, pa tek od polufinala igraju takmičarske mečeve.

Za razliku od Podgoričana, Mornar je kao najslabije plasirana crnogorska ekipa u AdmiralBet ABA ligi morao da igra baraž za plej-of gdje je u dva meča bio bolji od bjelopoljskog Jedinstva.

SC Derbi i Mornar zabilježili su po pobjedu u međusobim susretima u regularnom dijelu regionalnog takmičenja ove sezone. Polufinale nacionalnog šampionata nova je prilika za odlične utakmice - serija se igra na dvije pobjede, a prednost ima SC Derbi.

"Čeka nas teška utakmica protiv tima koji ima iskustvo i kvalitet. Ne smijemo da im dozvolimo da se razigraju, onda ih je teško zaustaviti. Poslije duže pauze, ako želimo da budemo uspješni, moramo da počnemo utakmicu potpuno fokusirani na zadatke i da smanjimo broj grešaka iz prošlih utakmica", rekao je u najavi meča trener SC Derbija Andrej Žakelj.

"Studenti" su u ABA ligi odigrali iznad očekivanja, a eventualnim plasmanom u finale crnogorskog šampionata napravili bi istorijski uspjeh.

"Čeka nas teška polufinalna serija protiv Mornara. Cijenimo i poštujemo ih, ali straha nema, vjerujem u saigrače i sebe, daćemo sve da se plasiramo u finale. Svjesni smo da Barani imaju više iskustva kada su ovakvi dueli u pitanju ali sam siguran da možemo stići do pobjede. Na taj način stavili bi tačku na sjajnu sezonu. Neće biti lako, Mornar ima sjajne igrače i moramo biti fokusirani svih 40 minuta kako bi došli do pozitivnog ishoda", poručio je košarkaš "studenata" Andrija Slavković.

U drugom polufinalu sastaju se Budućnost Voli i Podgorica.

Bonus video: