Barsa preživjela Bajern i zakazala beogradski duel sa Realom

Katalonci su prošle godine u finalu poraženi od Efesa, a 19. maja u „Štark areni“ sastaće se sa najvećim rivalom Real Madridom

6398 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Mirotić, Foto: Euroleague
Nikola Mirotić, Foto: Euroleague

Košarkaši Barselone plasirali su se na fajnl-for Evrolige u Beogradu pošto su u odlučujućem, petom meču, četvrtfinala plej-ofa na domaćem terenu pobijedili Bajern rezultatom 81:72.

Katalonci su prošle godine u finalu poraženi od Efesa, a 19. maja u „Štark areni“ sastaće se sa najvećim rivalom Real Madridom, koji je u tri meča završio seriju sa Makabijem iz Tel Aviva.

Branilac titule Efes u drugom polufinalu čeka Olimpijakos ili Monako, koji u srijedu u 20:30 časova u Pireju igraju odlučujuću petu utakmicu.

Bavarci su odlično odigrali prvo poluvrijeme, zaustavili su ekipu Šarunasa Jasičekivijusa na 31 poena, a najviše zahvaljujući Ognjenu Jaramazu na odmor su otišli sa šest poena prednosti – 37:31.

Katalonci su u drugom dijelu pokazali kvalitet i zbog čega su u post-sezonu ušli sa prve pozicije.

Razigrao se Nikolas Laprovitola, sjajnu podršku imao je od Aleksa Abrinesa i Nikole Mitorića i u finišu trećeg perioda domaći su prvi put došli do dvocifrene prednosti – 60:50.

Španski tim je u posljednji pet minuta ušao sa 11 poena prednosti, što je bilo dovoljno da meč rutinski privede kraju.

Laprovitola je bio najefikasniji sa 26 poena (5/7 za tri), Mirotić je dodao 20 (7/11 za dva, 2/4 za tri).

U poraženom timu Otelo Hanter je upisao 18 poena, Jaramaz 17...

Bonus video: