Budućnost u Železniku želi da stavi tačku na seriju

Tim Aleksandra Džikića večeras (21 čas) protiv FMP-a ima prvu šansu da izbori polufinale ABA lige sa Partizanom

9476 pregleda 3 komentar(a)
Petar Popović na prvoj utakmici sa FMP-om, Foto: KK Budućnost Voli
Petar Popović na prvoj utakmici sa FMP-om, Foto: KK Budućnost Voli

Do crne serije u martu djelovalo je da Budućnost Voli može da se umiješa u borbu za 1. mjesto pred plej-of, da poremeti očekivanu dominaciju Crvene zvezde i Partizana, ali su porazi od Zadra i “crno-bijelih” osudili tim Aleksandra Džikića na teži put kroz plej-of.

Podgoričani su sačuvali 3. mjesto i izborili duele sa FMP-om, u koje su ušli kao apsolutni favoriti, ali je prvi meč u “Morači” pokazao da im neće biti lako da se domognu polufinala sa Partizanom.

“Panteri” su u posljednjoj četvrtini čak i poveli, da bi šampion Crne Gore prelomio meč, slavio 76:70 i poveo 1:0. Sve bi mogao da završi večeras (21 čas) u Železniku, u jedinoj dvorani u Beogradu u kojoj je slavio ove sezone.

Možda će Džikićevim izabranicima sada biti i lakše da igraju, jer neće imati presiju kao u subotu u “Morači”, kada su bili pod grčem.

- Očekuje nas teška utakmica, kao što su bile i prethodne protiv ovog protivnika. Sigurno da ih ne potcjenjujemo ni jednog momenta. Pripremamo se za njihove promjene u odbrani, i opcije u napadu kada igraju sa nižom petorkom. Kontrola reketa i skoka je ključ povoljnog rezultata - naglasio je Džikić.

Petar Popović vjeruje da će on i saigrači biti dovoljno borbeni kako bi se razlika u klasi, koja je evidentna, vidjela i na terenu.

- FMP je na prvoj utakmici pokazao dobru igru, bio je borben, nije odustao svih 40 minuta. Kvalitet je nesporno na našoj strani, ali moramo da pariramo energijom, trčanjem i zalaganjem kako bismo došli do pobjede, završili ovu seriju i pripremali se za polufinale - istakao je 25-godišnji Cetinjanin.

Trener FMP-a Nenad Stefanović je bio pomalo nezadovoljan nakon prve utakmice, svjestan da je njegova ekipa propustila veliku šansu za brejk. Ali, nije očajavao - samo je rekao “vidimo se u nedjelju”, aludirajući da će se u “Morači” igrati majstorica.

- Igramo treći put protiv Budućnosti u faktički mjesec, veoma dobro se poznajemo i nema velikih tajni i nepoznanica. Odigrali smo veoma dobru utakmicu u Podgorici, ali i one najmanje greške su domaći kažnjavali, s obzirom na to da je riječ o sjajnoj ekipi i pojedincima. Probaćemo da pravimo što manje grešaka, moramo da shvatimo da je svaki posjed veoma bitan. Nadam se da će hala biti puna, momci su to zaslužili. Očekujem da se bore za svaku loptu, energetski budu na maksimumu, a vidjećemo za šta će to biti dovoljno - poručio je najmlađi trener u ABA ligi.

11:1 vodi Budućnost Voli u pobjedama protiv FMP-a, od čuvenog UPPR-a i fuzije kluba iz Železnika sa Crvenom zvezdom. Do tada su “panteri” bili uspješniji od Podgoričana (7:5)

Bonus video: