Džikić: Uradili smo ono što smo planirali pred sezonu, protiv Partizana bez opterećenja

„U našem polufinalnom paru je jasno na kome je imperativ. Na nama nije sigurno, iz svima dobro poznatih razloga. Gotovo sam siguran da možemo bolje protiv Partizana, naročito zbog psihološkog dijela utakmica sa FMP-om”, naglasio je Aleksandar Džikić

11096 pregleda 8 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli
Foto: KK Budućnost Voli

Iako se namučila na oba meča sa FMP-om, Budućnost Voli je završila posao u četvrtfinalu za 80 minuta igre.

Nakon 76:70 u „Morači”, u Železniku je bilo 79:74 u meču koji je imao sličnu završnicu.

„Utakmica je bila teška, kao i sve sa njima ove sezone. Ne znam da li neko može da protiv FMP-a, kada je kompletan kao večeras, igra ‘siguricu’, da će na tvoj talenat da se preda. Od tog posla nema ništa. Da bi dobio njih, moraš da izjednačih njihovu želju, a u trenucima kada smo to radili, bilo je u redu, kada nismo, nije bilo”, rekao je Aleksandar Džikić.

„Plavi” su u finišu treće i početkom posljednje četvrtine napravili seriju 11:0, čime su najavili trijumf.

„Vjerovatno nas je serija krajem 3. četvrtine vratila u igru. Malo sam izmiješao petorku, nastupala je neka koja ne nastupa često i odosmo u polufinale ABA lige, gdje su nas svi očekivali po ‘difoltu’. Mnogo mi je drago što smo igrali ovako protiv FMP-a, samo da pokažemo da je odluka o proširenju plej-ofa sigurno ispravna”, naglasio je trener Podgoričana.

Džikić ističe da je cilj za ovu sezonu ispunjen, ali to ne znači da će njegov tim odustati.

„Igramo sa Partizanom, vidjećemo šta će dalje i kako biti. Uradili smo ono što smo planirali pred sezonu, sada smo bez opterećenja”.

Na pitanje šta znači to bez opterećenja, Džikić je objasnio:

„Bez imeprativa pobjede. U našem polufinalnom paru je jasno na kome je imperativ. Na nama nije sigurno, iz svima dobro poznatih razloga. Gotovo sam siguran da možemo bolje protiv Partizana, naročito zbog psihološkog dijela utakmica sa FMP-om, nakojima smo jasno bili favoriti”, zaključio je 51-godišnji Beograđanin.

Šef stručnog štaba FMP-a Nenad Stefanović je čestitao košarkašima Budućnosti.

„Bili su mirniji, koncentrisani, naravno i iskusniji, i zasluženo pobijedili. Biću subjektivan i reći da smo na ove četiri utakmice sa njima zaslužili da dobijemo bar jednu. To je košarka. U 3. četvrtini smo skoro izbacili iz utakmice dva najbolja spoljnja igrača rivala, Kobsa i Silija, da oni izađu, ali uđu Peri i Popović i tu vidiš njihovu širinu. Čestitam igračima na sjajnoj sezoni u ABA ligi, napravili smo mnogo lijepih stvari, a najljepša je što već drugu utakmicu imamo punu halu”, naglasio je najmlađi trener u regionalnom takmičenju.

Bonus video: