Dino Rađa: Šta nam je donijela ABA liga?

"Nismo ništa odlučili, ali smo na sjednici ponudili klubovima opciju da igraju u Ligi šampiona, Evrokupu i "Alpe Adria kupu". I za sve će biti plaćeni. Sada je na njima da odluče, za to imaju sedam dana. Dakle, idućeg utorka ćemo sve znati", rekao je Rađa

5642 pregleda 6 komentar(a)
Foto: ABA
Foto: ABA

Legendarni Dino Rađa, sada predsjednik Košarkaškog saveza Hrvatske, potvrdio je da je timovima ponuđeno da izađu iz ABA lige.

Hrvatski klubovi možda odu u "Alpe Adria kup", takmičenje koje okuplja klubove centralne Evrope - iz Austrije, Hrvatske, Češke, Poljske, Slovačke i Slovenije.

"Nismo ništa odlučili, ali smo na sjednici ponudili klubovima opciju da igraju u Ligi šampiona, Evrokupu i "Alpe Adria kupu". I za sve će biti plaćeni. Sada je na njima da odluče, za to imaju sedam dana. Dakle, idućeg utorka ćemo sve znati", rekao je Rađa i dodao:

Povezani članci

05. Maj 2022.

Hrvatski klubovi napuštaju ABA ligu?

"Naravno, ako se dogovore, od naredne sezone neće moći da igraju u ABA ligi. To bi jednostavno bilo nemoguće zbog rasporeda. Ali, mislimo da bi to bilo odlično za hrvatsku košarku. Šta nam je donijela ABA liga u posljednjih 20 godina? Ništa. Živimo, stalno se borimo da ostanemo, a ta liga se pretvorila u poligon za Crvenu zvezdu i Partizan da dovode strance. Pitamo se kad su nas "tukli" Rumuni i Poljaci. Pa hajde da promijenimo nešto, da vidimo kako rade i kakvi su im klubovi", kazao je Rađa.

Bonus video: