Dončić vodio Dalas do pobjede, vratio se Embid - probudila se Fila (VIDEO)

Luka Dončić zamalo upisao tripl-dabl. Slovenački košarkaš je utakmicu završio sa 26 poena, 13 skokova i devet asistencija

3733 pregleda 0 komentar(a)
Luka Dončić, Foto: USA TODAY Sports
Luka Dončić, Foto: USA TODAY Sports

Dalas Maveriks i Filadelfija Siksers su sinoć u trećoj utakmici polufinala plej ofa NBA lige pobijedili Finiks Sunse, odnosno Majami Hit, smanjivši tako zaostatak u seriji na 2-1.

Dalas je kod kuće sa 103:94 pobijedio Finiks, a do slavlja ih je predvodio Džejlen Branson sa 28 poena, dok je Luka Dončić zamalo upisao tripl-dabl. Slovenački košarkaš je utakmicu završio sa 26 poena, 13 skokova i devet asistencija.

Četvrta se utakmica igra u nedjelju opet u Dalasu.

U redovima Finiksa najbolji je bio Dže Krauder sa 19 poena, dok je Devin Buker ubacio 18.

Filadelfija je takođe kod kuće nadigrala Majami sa 99:79 a veliku ulogu odigrao je Džoel Embid koji se vratio na teren nakon frakture jagodične kosti.

Embid, koji se vratio na teren nakon što je propustio dvije utakmice zbog povrede, upisao je 18 poena za pobjedu Siksersa te ugrabio 11 skokova. Tajris Maksi je dodao 21 poen, sve u drugom poluvremenu, a isti je učinak imao i Deni Grin. Džejms Harden je ubacio 17 poena, od čega 15 u prvom poluvremenu.

Četvrta se utakmica igra u nedjelju u Filadelfiji.

Džimi Batler je bio najbolji strijelac Majamija i utakmice sa 33 poena i devet skokova. Jedini od Majamijevih igrača koji je još upisao dvocifren učinak bio je Tajler Hirou - 14.

Bonus video: