Mornar prvi finalista, SC Derbi nemoćan u „Topolici”

Nakon što je trojkom Aleksandra Lazića uz zvuk sirene slavio u Kući košarke u Donjim Kokotima u srijedu (76:73), tim Mihaila Pavićevića je u „Topolici” rutinski slavio 81:69 i završio polufinalnu seriju

11144 pregleda 5 komentar(a)
Strahinja Mićović na večerašnjem meču, Foto: KK Mornar/Media Pro
Strahinja Mićović na večerašnjem meču, Foto: KK Mornar/Media Pro

Prvi finalista šampionata Crne Gore u košarci je Mornar.

Nakon što je trojkom Aleksandra Lazića uz zvuk sirene slavio u Kući košarke u Donjim Kokotima u srijedu (76:73), tim Mihaila Pavićevića je u „Topolici” rutinski slavio 81:69 i završio polufinalnu seriju.

Time je šampion iz 2018. godine šesti put zaredom, a sedmi ukupno, došao do završnih bitaka za titulu.

Sada za Barane slijedi duža pauza, jer finale neće početi bar do kraja mjeseca. Naime, Budućnost Voli će svoje mečeve sa Podgoricom igrati tek nakon što završi učešće u plej-ofu Admiralbet ABA lige, što bi najranije moglo da se desi 15. maja, kada igra drugu utakmicu polufinala sa Partizanom.

Ako bi Podgoričani ušli u finale regionalnog takmičenja, onda bi se pitanje prvaka Crne Gore rješavalo sredinom juna!

Meč u „Topolici” bio je rezultatski neizvjestan do sredine 2. četvrtine, kada su Podgoričani izjednačili na 31:31 i 33:33.

Domaći su tada pojačali tempo, u 20. minutu stigli do plus 13 (50:37), da bi Vasilije Baćović sa 10 poena u 3. četvrtini vratio „studente” u igru i bio najzaslužniji što je njegov tim prišao na minus šest (60:54).

Odgovor Barana je bio pravi - u finišu 3. i početkom posljednje četvrtine je napravio seriju 12:3 i na sedam minuta do kraja poveo 72:57.

Ekipa Andreja Žakelja se nije predala, trojkom i dodatnim bacanjem Flečera Megija prišla na 75:69 na dva minuta i tri sekunde do kraja, da bi upravo američki šuter izgubio loptu u narednom napadu.

Sead Šehović je potom realizovao zicer i otklonio sve dileme...

Vladimir Mihailović je bio najefikasniji u pobjedničkom timu sa 17 poena, Tejlor Smit je ubacio 16, Marko Jeremić 13, a Aleksandar Lazić 11.

Kod gostiju je najbolji bio Andrija Slavković sa 15 koševa, Megi je ubacio 14, a Erik Nil i Baćović po 10.

Bonus video: