Bojan Dubljević - legenda Evrokupa

Stameni Nikšićanin najbolji strijelac i skakač u istoriji Evrokupa, a ima i najveći ukupni indeks korisnosti. Osvojio i dvije titule, dva puta dobijao nagradu Zvijezda u usponu za najboljeg mladog igrača...

18313 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Eurocupbasketball.com
Foto: Eurocupbasketball.com

Dan nakon prve, Evrokup je objavio i drugu najbolju petorku u sezoni 2021/2022. I u njoj ime koje je toliko odomaćeno u idealnim postavama da nikoga nije začudilo kad ga je vidio - Bojan Dubljević.

Kapiten crnogorske reprezentacije je peti put izabran u najbolje timove drugog po kvalitetu evropskog takmičenja. U savršenoj petorci je bio u sezonama 2016/2017. i 2018/2019, a u drugoj, osim ove, u 2011/2012. kao igrač Budućnosti i dvije godine kasnije.

Stameni Nikšićanin je najbolji strijelac i skakač u istoriji Evrokupa, a ima i najveći ukupni indeks korisnosti.

Osvojio je i dvije titule, dva puta dobijao nagradu Zvijezda u usponu za najboljeg mladog igrača, a ove sezone je gurao „taronhu” u najvažnijim trenucima.

U ovoj sezoni je prosječno bilježio 8,8 poena i 6,1 skokova, ali je u tri utakmice plej-ofa podigao nivo i upisivao 11 koševa i 9,3 uhvaćene lopte. Jednostavno - čovjek je legenda Evrokupa.

Osim njega, u drugu petorku su izabrani i Kevin Panter iz Partizana, Jaka Blažič iz Cedevita Olimpije, Kejleb Houmsli iz Hamburg Tauersa, Semaž Kriston iz Ulma.

Tačku na sezonu staviće Virtus i Bursa u finalu koje je zakazano za srijedu u 20.30 časova u Bolonji.

Bonus video: