Filadelfija i Dalas izjednačili na 2:2

Nakon 11 uzastopnoih poraza od Finiksa, Dalas je upisao drugu uzastopnu pobjedu (111:101) i poravnao u seriji protiv najboljeg tima regularnog toka sezone

3815 pregleda 1 komentar(a)
Konačno igra kako može: Džejms Harden je ubacio 31 poen, Foto: Bill Streicher-USA TODAY Sports
Konačno igra kako može: Džejms Harden je ubacio 31 poen, Foto: Bill Streicher-USA TODAY Sports

U dvije serije u kojima je nakon prve dvije utakmice rezultat bio 2:0, sada su opet na nuli - Dalas i Filadelfija su izjednačili na 2:2 u pobjedama protiv Finiksa, odnosno Majamija.

Seventisiksersi su savladali Hitse 116:108. Domaći su vodili tokom većeg dijela utakmice, Majami tri minuta prije kraja prišao na minus pet poena, ali neizvjesnu završnicu nije dozvolio Džejms Harden.

On je predvodio Filadelfiju sa 31 poenom, devet asistencija i sedam skokova, dok je Džoel Embid dodao 24, uz 11 uhvaćenih lopti. Dvocifren učinak su imali i Tajris Meksi (18), Tobajas Heris (13), Deni Grin (11) i Džordžis Nijang (10).

U poraženom timu najbolji je bio Džimi Batler sa 40 koševa, Bem Adebajo je ubacio 21, a Viktor Oladipo 15.

Peta utakmica igra se u noći između utorka i srijede na Floridi.

Nakon 11 uzastopnoih poraza od Finiksa, Dalas je upisao drugu uzastopnu pobjedu (111:101) i poravnao u seriji protiv najboljeg tima regularnog toka sezone.

Luka Dončić je, i pored slabog procenta šuta za tri (pogodio jedan od 10 pokušaja, i to na samom startu meča), bio najefikasniji sa 26 poena, a upisao je i 11 asistencija i sedam skokova.

Dorijan Fini-Smit je dodao 24, a Džejlen Branson 18 koševa.

Goste je predvodio Devin Buker sa 35 poena, Dže Krauder je ubacio 15, Diandre Ejton 14, a podbacio je Kris Pol, koji je zaustavio na po pet koševa i skokova, kao i sedam dodavanja.

I u toj seriji se peta utakmica igra u noći između utorka i srijede.

Bonus video: