Jagodić Kuridža: Ako fizički odgovorimo Partizanu, imaćemo šansu

„Partizan nas je dobio dva puta, svi smo razmišljali kako je to uradio. Na tim utakmicama su X faktori bili neki igrači za koje se nismo ni nadali, na prvoj Glas, na drugoj Madar. Ne bi trebalo da se opteretimo utakmicom u Beogradu, već da damo sve od sebe, čekamo šansu i u dobrom raspoloženju dočekamo meč u ‘Morači’”, rekao je srpski krilni centar

11134 pregleda 5 komentar(a)
Marko Jagodić-Kuridža na utakmici sa Parizanom u „Morači”, Foto: KK Budućnost Voli
Marko Jagodić-Kuridža na utakmici sa Parizanom u „Morači”, Foto: KK Budućnost Voli

Sedmi put zaredom, deveti ukupno, košarkaši Budućnost Volija ušli su u polufinale ABA lige.

Šampion iz 2018. će se za četvrto uzastopno finale boriti sa Partizanom, ali u tu seriju ulazi kao blagi autsajder. „Crno-bijeli” imaju prednost domaćeg terena, dobili su oba ovosezonska međusobna meča, ali daleko od toga da je tim Aleksandra Džikića bez šansi.

Ekipa je izuzetno iskusna, uglavnom svi igrači znaju kako se igraju velike utakmice, a jedan od njih je Marko Jagodić-Kuridža, koji je osvajao titule gdje god da je nastupao.

U kolekciji, pored šampionskih pehara u Češkoj, Belgiji, Sloveniji i Srbiji, te nacionalnih kupova Hrvatske i Crne Gore, ima i dva prstena iz ABA lige - sa Cibonom 2014. i Crvenom zvezdom prošle godine.

„Tu smo gdje smo htjeli da budemo. Poslije četvrtfinala sa FMP-om igramo sa Partizanom i znamo šta nas čeka. Prije svega moramo da budemo dobri fizički, jer će oni sigurno biti. Imali su pauzu poslije utakmice sa Bursom, sigurno će željeti da ulože dodatni napor poslije toga, a to je najlakše uraditi fizički. Ako iskontrolišemo to, možemo da imamo šanse”, poručio je 34-godišnji krilni centar pred sjutrašnji meč (19 časova).

Tim Željka Obradovića će imati podršku prepune dvorane „Aleksandar Nikolić”, ali se srpski reprezentativac time ne opterećuje. Uostalom, za Zvezdom je navikao da igra u vatrenoj atmosferi mečeve sa Partizanom.

„Navijači su vjetar u leđa kad igraš na svom terenu, tu će sigurno imati motivaciju da pred njima naprave sve najbolje što mogu. Što se mene tiče, ne zanima me da li će biti puna hala ili ne. U našoj ekipi ima dosta iskusnih igrača, ne smijemo da razmišljamo da li je ‘Pionir’ ili neka druga hala puna. Ponavljam, ako im budemo fizički isparirali, sigurno ćemo imati šansu da odigramo dobru utakmicu”.

Budućnost je bila pod pritiskom protiv FMP-a, sada će taj teret na Partizanu, koji je propustio šansu da kroz Evrokup izbori mjesto u Evroligi.

„Oni u ovoj seriji imaju veći pritisak, domaćini su, imaju dvije utakmice kod kuće i od njih se očekuje da uđu u finale. Mi ćemo dati sve od sebe, kao FMP protiv nas. Ne griješim ako kažem da ne bi bilo nezasluženo da je FMP pobijedio jednu utakmicu. Ako budemo igrali kao oni protiv nas, da to bude utakmice na jednu loptu, možda ona ode na našu stranu, a onda ćemo imati šansu pred našim navijačima”,

Pred mečeve sa FMP-om, Jagodić-Kuridža je rekao da nije lako dobiti istu ekipu tri ili četiri puta. Budućnosti je uspjelo, nada se da neće Partizanu.

„Isto to mislim i sad. Partizan nas je dobio dva puta, svi smo razmišljali kako je to uradio. Na tim utakmicama su X faktori bili neki igrači za koje se nismo ni nadali, na prvoj Glas, na drugoj Madar. Obje su bile ravnopravne, imali smo svoje šanse. Ne bi trebalo da se opteretimo utakmicom u Beogradu, već da damo sve od sebe, čekamo šansu i u dobrom raspoloženju dočekamo utakmicu u ‘Morači’”.

Uz Kevina Pantera, centri su najveće oružje Partizana, a Jagodić-Kuridža će na „četvorci” imati težak zadatak protiv Zeka Ledeja, koji igra sve bolje kako sezona odmiče.

„On je dobar igrač, ali ne igramo protiv Ledeja, već Partizana. Tamo ima dosta kvalitetnih košarkaša, kao i u našoj. Više bih volio da oni misle o nama, nego mi o Ledeju i ostalim. Mislim da je i trener saglasan sa mnom, ne bi trebalo da stavimo pritisak na sebe i mislimo previše o njima. Moramo da gledamo kako ćemo mi da igramo i da prije svega budemo fizički dobri, da bismo mogli da ispariramo u trčanju i skoku, a onda ćemo sigurno imati šanse. Nadam se i vjerujem u to”, zaključio je srpski košarkaš rođen u Zadru.

Bonus video: