Majk Braun preuzima Sakramento

Kingsi su, kako navode izvori novinara ESPN-a, finalizirali dogovor sa Braunom u nedjelju i on će na klupu tog NBA kluba sjesti sa jasnim ciljem - da ga poslije 16 godina odvede u plej-of i tako prekine najduži negativni niz u istoriji te lige

3910 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Beta/AP/Jeff Chiu
Foto: Beta/AP/Jeff Chiu

Pomoćni trener Golden Stejt Voriorsa Majk Braun od naredne sezone biće na klupi Sakramento Kingsa, sa kojima je dogovorio četvorogodišnju saradnju, objavio je najpoznatiji NBA novinar, Ejdrijen Vojnarovski.

Kingsi su, kako navode izvori novinara ESPN-a, finalizirali dogovor sa Braunom u nedjelju i on će na klupu tog NBA kluba sjesti sa jasnim ciljem - da ga poslije 16 godina odvede u plej-of i tako prekine najduži negativni niz u istoriji te lige.

Braun će, prije dolaska u Sakramento, završiti sezonu sa Voriorsima.

On će u Kingse stići sa osam sezona iskustva kao prvi trener i skoro dvije decenije rada kao pomoćnik Gregu Popoviću i Stivu Keru.

Prije nego što se pridružio Keru u Voriorsima prije sedam godina, bio je šef stručnog štaba Klivlenda i LA Lejkersa, a 2007. godine je proglašen za trenera godine kada je vodio Kavalirse.

Sa timom iz Ohaja je u prvih pet sezona dogurao do polufinala Istoka, jednom je zaustavljen u finalu Konferencije, a jednom u borbi za titulu.

I sa Lejkersima je igrao polufinale Zapada, a vodio je Golden Stejt u plej-ofu u sezoni 2016/2017. dok je Ker bio odsutan zbog bolova u leđima i upisao svih 12 pobjeda.

Kada se Ker vratio, u finalu je savladao Klivlend 4:1, a skor 16:1 u toj sezoni je najbolji u istoriji NBA plej-ofa.

Bonus video: