Obradović kipti od bijesa: Imali smo najgori trening do sada, neki neće da trče

„Samo su trojica zadovoljila kriterijum”, rekao je trener Partizana pred početak polufinalne serije Admiralbet ABA lige protiv Budućnosti

6048 pregleda 0 komentar(a)
Foto: KK Partizan
Foto: KK Partizan

Šokantnim porazom od Burse u osmini finala Evrokupa, košarkašima Partizana su se zatvorila prva vrata ka Evroligi.

„Crno-bijeli” su propustili ogromnu šansu, jer su mogli da imaju prednost domaćeg terena sve do finala, zbog čega u polufinalu Admiralbet ABA lige nemaju pravo na grešku.

Rival im je Budućnost Voli, a Obradović je pred prvi meč serije podigao „temperaturu” na pres konferenciji, jer je kritikovao igrače. Ne zbog poraza od Burse, već zbog lošeg pristupa treninzima.

„Dao sam ekipi pauzu da se osvježi i zaboravi na sve ono što se dogodilo. Izgledalo je to korektno na treninzima, igrači su radili dobro, ali smo danas odradili najgori trening do sada. Neki neće da trče, neće da naprave blok, sitnice koje su nevjerovatno važne, ja sam im to rekao. Trening je bio katastrofa, nadam se da će reakcija na utakmici biti drugačija. Nemam razloga da ne budem iskren, rekao sam igračima da ću sve ovo da iznesem. Uvijek sam uz njih, ali ako mi ne želimo da imamo motiv da uđemo u finale ABA lige, onda je to problem. Od 15 igrača, samo su trojica zadavoljila kriterijum”, rekao je najtrofejniji evropski trener.

Otkrio je Obradović i da je kapiten Rade Zagorac odlučio da skupi igrače.

„Rade je kao kapiten prije nekoliko dana održao sastanak sa igračima. Zahvalan sam mu na tome, to je odlična stvar da igrači komuniciraju, to znači da im je stalo”.

Žoc ne bježi od uloge favorita.

„Očekujemo i mi sami da budemo u finalu. Ne možemo da se bavimo ovime ako nemamo ambicije. Lično ne vjerujem ni da je Budućnost ekipa koja nema ambiciju da igra finale. To je sasvim normalno. Svako želi da pobjegne od uloge favorita, ako mi treba da budemo favoriti, neka budemo, a i igramo pred našim navijačima. Svi žele da imaju prednost domaćeg terena, mi idemo na pobjedu, uz sve poštovanje prema protivniku”.

Partizan je dva puta ove sezone nadigrao Budućnost.

„Igrali smo u Beogradu i Podgorici na sličan način. Vodili smo u Beogradu, oni su se vraćali, ali smo mi na kraju prelomili. Nešto je drugačije bilo u Podgorici kada smo napravili veliku razliku u prvoj dionici, ali je finiš ponovo bio neizvjestan. Najvažnija je želja, motivacija, a naravno i mali detalji koji su ključni na ovakvim utakmicama. Plej-of je takav da moraš da dođeš do dvije pobede, a prva utakmica je ključna”.

Zagorac je istakao da je Budućnost kvalitetna ekipa.

„Imaju visoke ambicije, došli su do plej-ofa i ne vjerujem da će se tu zaustaviti. Na nama je da ih zaustavimo. Imamo odgovornost prema sebi da nešto što smo radili 10 mjeseci kapitalizujemo. Ovo je pravi test za ovu ekipu i vrijeme je da ostvarimo ambiciju”.

Bonus video: