Budućnost na konopcima, u „Morači” šansa da se ostane u životu

Sudije počele da odbrojavaju i više se nema kud nazad - tim Aleksandra Džikića bio nemoćan na prvoj utakmici polufinala Admiralbet ABA lige protiv Partizana u Beogradu, izgubio 82:66, pa u nedjelju u „Morači” nema nijedan izbor sem da, poput grogiranog boksera, uzvrati udarac kada je najranjiviji

16438 pregleda 16 komentar(a)
Uzalud se raspucao u 2. poluvremenu: Denis Džerom Sili, Foto: KK Partizan/Dragana Stjepanović
Uzalud se raspucao u 2. poluvremenu: Denis Džerom Sili, Foto: KK Partizan/Dragana Stjepanović

Nakon izvanrednog prvog dijela, Budućnost Voli je u drugoj polovini sezone mnogo puta bila na konopcima, primala udarce sa svih strana i od svakoga.

Sada je već u nokdaunu, sudije su počele da odbrojavaju i više se nema kud nazad - tim Aleksandra Džikića je bio nemoćan na prvoj utakmici polufinala Admiralbet ABA lige protiv Partizana u Beogradu, izgubio 82:66, pa u nedjelju u „Morači” nema nijedan izbor sem da, poput grogiranog boksera, uzvrati udarac kada je najranjiviji.

Ako i četvrti put izgube od izabranika Željka Obradovića ove sezone, Podgoričani će prekinuti niz učešća u finalima, koji traje od sezone 2017/2018...

I Džikić i Marko Jagodić-Kuridža su na pres konferenciji pred prvi meč rekli da moraju fizički da odgovore Partizanu, ali je Budućnost baš na tom segmentu i izgubila.

Marko Jagodić-Kuridža
Marko Jagodić-Kuridžafoto: KK Partizan/Dragana Stjepanović

Igrači su često djelovali premeko, pa je fizički moćniji rival dominirao, pogotovo na centarskim pozicijama, o čemu najbolje govore brojke - Zek Ledej, Matijas Lesor, Alen Smailagić i Balša Koprivica su ubacili 40 poena, a na drugoj strani Jagodić-Kuridža sedam, Filip Barović i Zoran Nikolić po dva, Danilo Nikolić nijedan...

Početak nije nagovještavao takav rasplet. „Plavi” su igrali dobro u oba pravca i u 5. minutu poveli 10:4, ali tada je krenula jedna od brojnih serija Beograđana.

Na krilima Zeka Ledeja, koji je pogodio dvije trojke, „crno-bijeli” su preokrenuli, da bi i Kevin Panter pogodio iza linije 6,75 i kompletirao seriju 14:2 za 18:12.

Pobjednik je praktično bio poznat već u 2. četvrtini, jer je Budućnost za skoro osam minuta dala svega četiri, a primila 18 poena i „zaledila” se na minus 17 (36:19).

Marko Jagodić-Kuridža, KK Budućnost Voli
foto: KK Partizan/Dragana Stjepanović

U 2. poluvremenu je Denis Džerom Sili srećno pogodio trojku za 47:37 (lopta se odbila od prvog obruča i vrha table prošla kroz mrežicu), što mu je podiglo samopouzdanje.

Sjajni šuter je realizovao još jedan šut za tri, smanjio na 52:45 u 28. minutu, najavio da je preokret moguć, ali je sve prosuto za samo 19 sekundi, koliko je Partizanu trebalo da napravi seriju 7:0 - prvo je Jam Madar lako pogodio, a potom je Džastin Kobs prebrzo završio napad i otvorio rivalu kontru, iz koje je postignuto čak pet poena.

Naime, Ledej je dao koš i iznudio faul Marka Jagodić-Kuridže za dodatno bacanje, koje je promašio, ali je srpski krilni centar opet napravio prekršaj, a Matijas Lesor realizovao prvi penal, da bi nakon neuspješnog drugog dobio loptu od Rada Zagorca i zakucao za erupciju oduševljenja na tribinama.

U posljednjoj dionici je Petar Popović vratio jednocifren minus (61:52), ali je Partizan opet imao spreman odgovor i sa 10 vezanih poena stavio tačku na sve nade „plavih”.

Zoran Nikolić
foto: KK Partizan/Dragana Stjepanović

Revanš je u nedjelju u 20.30 časova u „Morači”. Ako Budućnost u svojoj dvorani bude pogodila bar polovinu otvorenih šuteva koje je večeras promašila, moći će da produži odiseju u ABA ligi i izbori šansu da se u „Pioniru” bori za četvrto uzastopno finale regionalnog takmičenja.

U suprotnom, niko neće moći za sezonu 2021/2022. da kaže da je bila uspješna...

PARTIZAN - BUDUĆNOST VOLI 82:66 (18:15, 23:13, 20:21, 21:17)

Beograd - Dvorana „Aleksandar Nikolić”. Gledalaca: 6.500. Sudije: Boltauzer, Majkić (Slovenija), Radojković (Hrvatska)

Partizan: Panter 13, Vukčević 1 (2-1), LEDEJ 19 (3-2), Zagorac 4 (2-1), Avramović 10 (3-3), Koprivica 4, Smailagić 6, Mur 5 (2-2), GLAS, LESOR 11 (7-5), TRIFUNOVIĆ 7 (1-1), MADAR 2.

Budućnost Voli: KOBS 14 (4-2), Atić 2, Šehović, MICOV 3, Barović 2, D. Nikolić, Sili 16 (2-2), Z. NIKOLIĆ 2, JAGODIĆ-KURIDŽA 7, Drobnjak, Popović 12 (2-1), PERI 8 (2-1).

Bonus video: