Čudna sezona Andore - izbacila Budućnost, dogurala do polufinala Evrokupa, pa ispala iz ACB lige

U posljednji čas se spasla Saragosa, a jedan od heroja je Dino Radončić. Pobjedi Saragose je doprinio i prvi stranac u istoriji crnogorske reprezentacije, Omar Kuk, sa po tri poena i asistencije. Ovo je bio posljednji meč u karijeri 40-godišnjeg plejmejkera, koji nije mogao da sakrije suze na oproštaju

11184 pregleda 3 komentar(a)
Oriol Pauli, Foto: www.facebook.com/bcandorra
Oriol Pauli, Foto: www.facebook.com/bcandorra

Andora je izbacila Budućnost Voli u osmini finala Evrokupa, potom i najbolju ekipu grupe B, Gran Kanariju, u četvrtfinalu, prije nego što je u bici za finale izgubila od Burse, ali je večeras dobila težak udarac.

Tim iz mikro države na Pirinejima je nakon osam sezona ispao iz ACB lige, jer je na svom terenu izgubio od Tenerifea 77:75.

Koš za pobjedu gostiju dao je Giorgi Šermadini šest desetinki prije kraja za suze u Andori.

U niži rang ide i San Pablo Burgos, ekipa koja je u prethodne dvije sezone osvajala FIBA Ligu šampiona!

U posljednji čas se spasla Saragosa, a jedan od heroja je Dino Radončić. Crnogorski reprezentativac je u meču odluke protiv Mursije upisao 14 poena i 12 skokova i omogućio svom timu da u gostima slavi 77:72.

Nemanja Radović je za domaće igrao 17 minuta i pogodio samo jedan od pet šuteva za dva.

Pobjedi Saragose je doprinio i prvi stranac u istoriji crnogorske reprezentacije, Omar Kuk, sa po tri poena i asistencije.

Ovo je bio posljednji meč u karijeri 40-godišnjeg plejmejkera, koji nije mogao da sakrije suze na oproštaju.

Valensija u plej-of ulazi sa 3. mjesta, a u posljednjem meču ligaškog dijela je savladala Monbus Obradoiro u gostima 89:85, uz 22 koša i sedam skokova Bojana Dubljevića (indeks 33).

Parovi četvrtfinala plej-ofa

Barselona - Gran Kanarija

Real Madrid - Manresa

Valensija - Baskonija

Huventud - Tenerife

Bonus video: