Budućnost želi da bar još jednom vidi Beograd

Tim Aleksandra Džikića večeras (20.45 h) u drugom činu polufinala Admiralbet ABA lige dočekuje Partizan i mora da odigra mnogo bolje nego prije pet dana kako bi izborio majstoricu

7122 pregleda 11 komentar(a)
Atić se nada prekidu negativnog niza, Foto: BETAPHOTO/KK PARTIZAN/DRAGANA STJEPANOVIC
Atić se nada prekidu negativnog niza, Foto: BETAPHOTO/KK PARTIZAN/DRAGANA STJEPANOVIC

U utorak u dvorani “Aleksandar Nikolić”, košarkaši Budućnost Voli pali su bez “ispaljenog metka”, bili bez snage, želje i sportskog bezobrazluka neophodnog da se osvoji beogradski hram košarke.

U “Morači” će večeras atmosfera biti potpuno drugačija, sa tribina će preko 5.000 navijača bodriti tim Aleksandra Džikića i pokušati da ga razdrma i natjera da protiv Partizana konačno odigra kako može. Ako se to ne dogodi, ukoliko “plavi” ne zaigraju kako bi po kvalitetu i iskustvu morali, završiće odiseju u ABA ligi u polufinalu i prekinuti niz od tri uzastopna učešća u finalima.

Šampion Crne Gore je izgubio sva tri meča ove sezone od “crno-bijelih”. U ligaškom dijelu takmičenja je u oba susreta mogao do bodova, ali prije pet dana je bio potpuno nemoćan. Sada sve mora da bude bolje da bi se večeras (20.45 h) upisao trijumf i serija vratila u glavni grad Srbije na majstoricu.

Ako uspije, možda bi još nekoliko puta ove sezone igrao u Beogradu, u eventualnoj reprizi tri posljednja finala sa Crvenom zvezdom...

- U plej-ofu se povoljan rezultat ostvaruje ako se igra čvrsto, sa puno energije, upornošću i željom. To su preduslovi, mora da se radi i nema drugog načina. Mora da se vjeruje i da se želi - kratak je bio Džikić.

Velika boljka Budućnosti na prvoj utakmici bio je šut za tri poena. Otvorene situacije su se stvarale, ali su svi bili izuzetno neprecizni, osim Denis Džeroma Silija (8-4) i Petra Popovića (4-3). Najviše je razočarao budući reprezentativac Crne Gore Kendrik Peri, koji je realizovao samo jedan od čak osam šuteva iza linije 6,75.

Američki plejmejker je svjestan da večeras i on i saigrači moraju da podignu nivo.

- Biti ili ne biti. Moramo da pobijedimo ili je sezona u ABA ligi gotova. Moramo da ispravimo greške iz prvog meča, da budemo mnogo čvršći i agresivniji u odbrani, prije svega. Što se napada tiče, moramo da stižemo do otvorenih pozicija kao u prvom meču, ali ako želimo da pobijedimo, neophodno je da pogađamo - naglasio je 29-godišnjak sa Floride.

Edin Atić, koji je u Beogradu takođe podbacio u šutu spolja (4-0), vjeruje da će huk navijača pogurati njegov tim ka trijumfu.

- Na svakom našem velikom meču smo imali veliku podršku sa tribina ove sezone. Nadam se da će i sada publika biti naš šesti igrač. Odigrali smo tri meča sa Partizanom ove sezone i na svakom smo, u određenom trenutku, jurili dvocifrenu razliku što nas je dodatno umaralo - podsjetio je 25-godišnji reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Bivši igrač Sparsa, AEK-a, Trikale, Mege i Igokee saglasan je da je šut bio glavna boljka na prvoj utakmici.

- Potrebno je da nametnemo naš ritam i pogodimo otvorene šuteve, u čemu nismo bili uspješni na prethodnim duelima. U Beogradu smo dozvolili da se Partizan odvoji zbog naših grešaka. Stigli smo do minus sedam u 3. četvrtini, ali nas je opet šut koštao da uđemo u egal utakmicu.

Recept za pobjedu je jasan.

- Potrebno je da iskontrolišemo skok i izgubljene lopte. Vjerujem da, uz adekvatan šut, možemo da dođemo do pobjede pred našom publikom - zaključio je Atić.

Trifunović: Biće teško da drugi put osvojimo “Moraču”

Partizan je propustio ogromnu šansu da se kroz Evrokup domogne cilja koji je Željko Obradović postavio kada se vratio nakon 28 godina u “pečalbi” - povratka u Evroligu.

Zbog toga mora da uđe makar u finale Admiralbet ABA lige, kako bi bio u konkurenciji za vajld-kard za elitno takmičenje, kojih će biti više ako se ruski klubovi ne vrate, što sada djeluje kao nemoguća misija. Zbog toga mora da izbaci Budućnost večeras ili u majstorici u Beogradu.

- Očekuje nas još jedna utakmica protiv veoma dobre ekipe Budućnosti. Pravila u plej-ofu se znaju, stoga nas očekuje jedna izuzetno teška utakmica na gostovanju u Podgorici, ali idemo sa ambicijama da odigramo dobro - poručio je Obradović.

Mladi bek Beograđana Uroš Trifunović je svjestan da nije lako osvojiti “Moraču”.

- Znamo da do naše ovosezonske utakmice u “Morači”, Partizan dugo nije pobijedio u Podgorici i biće nam još teže da i četvrti put u sezoni savladamo odličnog rivala kakva je Budućnost. Vjerujem da će rival dati sve od sebe da se vrati u Beograd na treću utakmicu, a na nama je da čvrstom i pametnom igrom to ne dozvolimo.

A tri uzastopna poraza doživjela je Budućnost Voli od Partizana, što joj se nije desilo od 2014. godine, kada je zaključena serija od pet pobjeda Beograđana. Rekordan niz je imao tim Duška Vujoševića, koji je od 2007. do 2010. vezao sedam trijumfa

Nove ulaznice u prodaji od 9 sati Po svemu sudeći, “Morača” će večeras biti dupke puna. Sve ulaznice su “planule”, ali je uprava crnogorskog šampiona odlučila da pusti novi kontingent u prodaju.”KK Budućnost Voli obavještava javnost i navijače da će se zbog ogromnog interesovanja za meč sa Partizan NIS-om, pustiti dodatni kontingent karata za prodaju. Prodaja dodatnog kontingenta karata počeće u nedelju od 9 časova na biletarnici Sportskog centra ‘Morača’. Cijene karata su 7 i 10 eura. Podsjećamo da se trebovane i rezervisane karte mogu preuzeti na dan utakmice od 9 do 16 časova na biletarnici SC ‘Morača’”, piše u saopštenju Budućnosti.

Bonus video: