Micov: Imamo šansu u majstorici, Partizan će biti pod strahovitim pritiskom

„Iskusan smo tim, pokazali smo da možemo, doduše u našem starom maniru smo im dopustili da se vrate u igru iako smo imali 13 poena prednosti, ali dobro. Sada je plej-of, sve je moguće”, rekao je Vladimir Micov

8673 pregleda 6 komentar(a)
Trenutak odluke: Vladimir Micov daje trojku za pobjedu, Foto: KK Budućnost Voli
Trenutak odluke: Vladimir Micov daje trojku za pobjedu, Foto: KK Budućnost Voli

Poslije 12 godina, Vladimir Micov se vratio u Budućnost Voli, klub čiji je dres nosio od 2005. do 2009. i stasao za veliku scenu.

Igrao je za Kahu laboral, Kantu, CSKA, Galatasaraj i Armani, 10 sezona bio u Evroligi, osvojio Evrokup, a onda se vratio u Podgoricu da završi karijeru.

Ali, potrudio se da je bar malo produži - 3,9 sekundi prije kraja, dao je trojku za pobjedu nad Partizanom (72:71) i izborio majstoricu polufinala ABA lige.

„Skupili smo se kao ekipa, znali smo da je čitava sezona pri kraju, da se sada sve lomi. Odigrali smo stvarno dobro, čvrsto i bez predaje”, rekao je Micov za Mozzart sport.

Krilni košarkaš, koji je 16. aprila proslavio 37. rođendan, otkrio je šta se dešavalo nakon utakmice.

„Zezali su me saigrači poslije meča da sam morao da pogodim kako bih sebi produžio karijeru. Možda bi ova utakmica protiv Partizana bila moja posljednja u karijeri, eto... Drago mi je što sam bio precizan i zbog toga”.

Nakon trojke Micova, svi u „Morači” su bili u ekstazi, a on nije pokazivao nikakve emocije. Bio je poslovično „hladan”.

„Nisam neko ko se busa u grudi ili bacaka po terenu. Poznat sam kao neko ko ne pokazuje previše emocija na parketu. Svjestan sam bio u tom momentu da Partizan ima dovoljno vremena da postigne koš. Igrao sam u toliko klubova i takmičenja, pogađao sam razne šuteve i za pobjede i u posljednjim sekundama, ostao sam miran jer sam vidio da sam se dobro namjestio i bez pritiska sam šutnuo i pogodio. Šut kao i svaki drugi”.

Ove sezone ne šutira dobro, tek je na 24 odsto za tri poena u ABA ligi i Evrokupu, ali je pogodio kada je bilo najvažnije.

„Rekao sam već da uopšte nisam zadovoljan kako igram ove sezone. To je za neku dublju analizu koja nije za medije. Očekivao sam drugačiju ulogu, ali kako se ono kaže - ako ne šutiraš, nikada nećeš ni pogoditi”.

Mnogi su otpisali Budućnost nakon ubjedljivog poraza u „Pioniru” (82:66).

„Ne bih se saglasio da su nas svi prežalili. Podgorica je manje mjesto, svi su pričali o utakmici. Ono što mogu da garantujem da mi sami sebe nismo prežalili, niti smo razmišljali da se predamo. Iskusan smo tim, pokazali smo da možemo, doduše u našem starom maniru smo im dopustili da se vrate u igru iako smo imali 13 poena prednosti, ali dobro. Sada je plej-of, sve je moguće”.

Još se čeka termin majstorice, ali je jasno ko će biti pod većim pritiskom.

„Znamo svi da će dvorana biti prepuna. Strahovit pritisak će biti na Partizanu zbog ekipe koje imaju i zbog trenera. Znam da svi očekuju od njih da pobijede, ali neće biti lako. Mi dolazimo sa našim ambicijama i imaćemo šansu da pobijedimo”, istakao je Micov.

U majstoricama nema tajni.

„Sitni detalji, duža klupa, to će prelomiti utakmicu. Nema više tu nikakvog umora, mi smo iskusniji od njih, a oni možda imaju više energije jer su mlađi. Imamo šansu da pobijedimo, očekujem da će biti teška utakmica”.

Prve zvijezde Partizana su igrači sa kojima je Micov lani igrao u Milanu - Zek Ledej i Kevin Panter. Ledej je u „Morači” ubacio 28 poena, Panter ostao na nuli.

„Igrao sam sa njima prošle sezone, sjajni su momci i košarkaši. Ne želim da ulazim u to koliko su plaćeni, pisalo se o tome, a samim tim se i znalo da će imati ulogu kakvu imaju. Sve u Partizanu zavisi od njih dvojice, naročito na ovakvim utakmicama. Drugi su tu da pomognu, ali njih dvojica nose”.

Osvrnuo se Micov na činjenicu da je Panter završio meč bez poena.

„Dobro smo se spremili za njega, ali i on je promašio neke šuteve koje uglavnom pogađa. On je strašan šuter, odličan igrač, ali ovo je Balkan. Vratio sam se na ove prostore da igram košarku poslije 12 godina i sve je isto. Sve što je dobro se brzo zaboravlja, a sve što je loše se potencira. Eto, sada čitam prozivke na Kevinov račun, a znam da je odličan igrač i pravi profesionalac. Sve ovo je košarka i sport, dešavaju se takve utakmice”, zaključio je Micov.

Bonus video: