Nikola Mirotić - najbolji igrač Evrolige: Bilo bi posebno osvojiti prvu titulu u Beogradu

Uz Mirotića, u ideanom timu Evrolige našli su se i Majk Džejms (Monako), Šejn Larkin (Efes), Saša Vezenkov (Olimpijakos) i Edi Tavares (Real Madrid), a nagrade su im uručili Dejan Tomašević i Felipe Rejes

2825 pregleda 15 komentar(a)
Foto: Euroleague
Foto: Euroleague

Nikola Mirotić je najbolji igrač Evrolige za sezonu 2021/22.

Asu Barselone danas je na ceremoniji u Beogradu, uoči fajnl-fora, dodijeljeno MVP priznanje, a nagradu mu je uručio Željko Obradović, trener Partizana.

"Posebna mi je čast što sam nagradu dobio od velikana kakav je Željko Obradović. Hvala Barseloni, trenerima, stručnom štabu, saigračima na velikoj podršci. Posebna zahvalnost ide mom ličnom treneru Jadranu Vujačiću, on mi je bio prvi trener kada sam počeo da trener. On me je gurao jako da dođem od ove pozicije. Najviše je vjerovao u mene, čak i više od mene samog, zato ovaj trofej ide i njemu. Osećaj je sjajan što je ova nagrada u mojim rukama", rekao je košarkaš Barselone, koji će u Beogradu pokušati da osvoji prvu evroligašku titulu u karijeri:

"Ljudi koji me znaju upoznati su koliko volim ovu državu, ljude ovdje i nema sumnje da bi bilo nešto veoma posebno osvojiti prvu Evroligu u Beogradu. Ovo je moj drugi dom”, rekao je Mirotić.

Uz Mirotića, u ideanom timu Evrolige našli su se i Majk Džejms (Monako), Šejn Larkin (Efes), Saša Vezenkov (Olimpijakos) i Edi Tavares (Real Madrid), a nagrade su im uručili Dejan Tomašević i Felipe Rejes.

Priznanje za najboljeg defanzivca, glasovima evroligaških trenera, otišlo je u ruke Kajla Hajnsa iz Olimpije Milano, a za trenera godine izabran je strateg Olimpijakosa Jorgos Barcokas, kojem je nagradu Aleksandar Gomeljski uručila Nena Ivković, supruga pokojnog Dušana Dude Ivkovića.

Za najbolji trenutak proglašena je trojka Kostasa Slukasa za pobjedu nad Efesom u produžetku, dok je titula zvijezde u usponu pripala Rokasu Jokubaitisu iz Barselone.

Srpski reprezentativac Vasilije Micić najbolji je strijelac ovosezonskog takmičenja, a nagradu Alfonso Ford mu je uručio Igor Rakočević, koji je tokom bogate karijere tri puta osvajao ovo priznanje.

Fajnl-for Evrolige počinje sjutra u Beogradu.

U polufinalu se sastaju Olimpijakos - Efes (18) i Barselona - Real Madrid (20.30).

Bonus video: