FIBA zvanično isključila Rusiju i Bjelorusiju i pozvala FIBA Evropa Bord da preduzme odgovarajuće korake

"Vijesti" su jutros najavile da će FIBA Evrope u subotu suspendovati Rusiju, a Takmičarska komisija predložila da je na 41. Evropskom prvenstvu zamijeni Crna Gora

9556 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

FIBA je isključila je Rusiju i Bjelorusiju iz svih svjetskih takmičenja i pozvala FIBA Evropa Bord da uradi isto za takmičenja koja organizuje.

Po svemu sudeći, FIBA Evrope će u subotu na Skupštini u Viljnusu izbaciti Rusiju, a "Vijesti" su danas najavile da je Takmičarska komisija FIBA Evrope predložila da se Rusija, zbog rata u Ukrajini i sankcija koje su uslijedile, isključi iz svih takmičenja, a da njeno mjesto na predstojećem Evropskom prvenstvu zauzme Crna Gora.

Povezani članci

18. Maj 2022.

Crna Gora ide na Eurobasket umjesto Rusije

Izvršni odbor FIBA odlučio je danas i da nijedno takmičenje neće biti održano u Rusiji i Bjelorusiji, dok će timovi iz ovih zemalja biti izbačeni iz svih FIBA takmičenja.

Takođe muške reprezentacije Rusije u grupi H i Bjelorusije u grupi B su izbrisane iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine.

Što se tiče košarkašica i Svjetskog prvenstva u Australiji, umjesto Rusije učestvovaće Portoriko koji je bio u istoj kvalifikacionoj grupi sa Ruskinjama.

Zabranjeno je i učešće Rusima i Bjelorusima na turnirima u 3x3 basketu.

Bonus video: