Micić heroj Efesa - trojka 0,2 sekunde prije kraja za novo finale Evrolige

Srpski plejmejker riješio meč košem za 77:74. Sa igračima iz Pireja je plakalo 10 hiljada navijača, kojima je nadu vratio bivši centar Budućnost Volija, Hasan Martin, izjednačenjem 19,5 sekundi prije kraja

15550 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Reuters/Marko Đurica
Foto: Reuters/Marko Đurica

Anadolu Efes braniće titulu prvaka Evrope iz Kelna, heroj je Vasilije Micić - srpski plejmejker je 0,2 sekunde prije kraja donio pobjedu timu Ergina Atamana protiv Olimpijakosa (77:74) u veoma uzbudljivom polufinalu u beogradskoj „Štark areni”.

Turski predstavnik će se u subotu od 19 časova sastati sa pobjednikom "el klasika" Real Madrid - Barselona.

Sa igračima iz Pireja je plakalo 10 hiljada navijača, kojima je nadu vratio bivši centar Budućnost Volija, Hasan Martin, izjednačenjem 19,5 sekundi prije kraja.

Hasan Martin poentira preko Tibora Plajsa
Hasan Martin poentira preko Tibora Plajsafoto: Reuters/Marko Đurica

Grci su bolje počeli meč, na krilima Mustafe Faja poveli 14:7, ali je Efes ekspresno odgovorio i najavio kakvo će imati šutersko veče - Brajant Danston, Šejn Larkin i Ilajdža Brajant su vezali tri trojke, a potom Vasilije Micić zaokružio seriju 11:0 za preokret na 18:14.

Tim iz Pireja je sredinom 2. četvrtine vratio plus sedam (39:32), ali je na poluvremenu imao minimalnu prednost.

Efes se nakon velikog odmora opet raspucao i sa četiri trojke (tri Brajanta, jedna Krisa Singltona) došao do dvocifrene prednosti - 59:48.

Izabranici Jorgosa Barcokasa su, ipak, smogli snage da se vrate u meč i u posljednjoj četvrtini dva puta prilazili na minus jedan, a konačno su stigli rivala nakon sjajne asistencije Kostasa Slukasa i pogotka Martina na drugi obruč.

Presudila im je, ipak, 14. trojka Efesa...

Meč-viner Micić je ubacio 15 poena (trojke 11-4, za dva 5-1, ali je imao i devet asistencija i šest skokova). Larkin je bio najefikasniji u pobjedničkom timu sa 21, a dvocifren učinak su imali i Brajant (16) i Danston (12).

Šakil Mekisik je upisao 12 koševa za Olimpijakos, po 11 Martin, Slukas i Tajler Dorsi, a 10 Kostas Papanikolau.

Bonus video: