Magija Mirotića nedovoljna Barsi, Real ide na megdan Efesu

Real prekinuo seriju od pet poraza u klasicima španske i evropske košarke, slavio 86:83 i izborio 19. finale Evrolige u klupskoj istoriji

15868 pregleda 9 komentar(a)
Heroj i najbolji igrač meča u duelu: Geršon Jabusele i Nikola Mirotić, Foto: Reuters/Marko Đurica
Heroj i najbolji igrač meča u duelu: Geršon Jabusele i Nikola Mirotić, Foto: Reuters/Marko Đurica

Nikola Mirotić je odigrao spektakularno, nosio Barselonu sa 26 poena, 12 skokova i pet asistencija za indeks 39, ali to nije bilo dovoljno - Real je prekinuo seriju od pet poraza u klasicima španske i evropske košarke, slavio 86:83 i izborio 19. finale Evrolige u klupskoj istoriji.

U Beogradu, gdje je prije četiri godine osvojio „desimu”, u subotu od 19 časova za 11. titulu boriće se sa aktuelnim šampionom, Anadolu Efesom, koji je trojkom Vasilija Micića savladao Olimpijakos 77:74.

Katalonci su odlično odigrali drugi dio 2. četvrtine i na odmor otišli sa plus 11 (45:34), da bi početkom nastavka bilo i 13 razlike.

Real je, međutim, već do kraja 3. četvrtine preokrenuo na 60:56, a četiri i po minuta prije kraja poveo 73:66 trojkom Geršona Jabuselea.

Barsa je izjednačila na 75:75, ali je Jabusele bio heroj - nakon što je Serhio Ljulj promašio drugo bacanje, francuski krilni centar je uhvatio loptu u napadu i pogodio drugi penal za konačnih 86:83.

Mirotić je pokušao sa pola terena da izbori produžetak, ali nije uspio.

Jabusele je, uz osam skokova, ubacio 18 koševa, koliko je imao i Fabijen Kozer, dok je Ljulj stao na 15.

Mirotića su pratili Nikolas Laprovitola sa 17 i Brendon Dejvis sa 15.

Bonus video: