Džikićeva poruka pred utakmicu odluke u Beogradu: Bez imalo straha, do posljednjeg daha

Partizan - Budućnost Voli, nedjelja 21

12142 pregleda 10 komentar(a)
Aleksandar Džikić, Foto: Boris Pejović
Aleksandar Džikić, Foto: Boris Pejović

Košarkaši Budućnost Volija u nedjelju od 21 sat igraju utakmicu odluke - ili finale, ili kraj sezone u ABA ligi.

Gostuju Partizanu u majstorici polufinalne serije, nakon što su u drugom meču trojkom Vladimira Micova četiri sekunde prije kraja izjednačili na 1:1 (72:71).

Partizan je dobio prvi duel u Pioniru 82:66.

"Cijela sezona staje u ovih 40 minuta u nedjelju veče. Znamo šta nas očekuje, znamo šta treba da se uradi. Ispred naše dvorane stoji grafit: Bez imalo straha, do posljednjeg daha! E tako bih volio da odigramo u nedelju veče, da damo sve od sebe, pa kako bude", kazao je trener Aleksandar Džikić.

Marko Jagodić-Kuridža naglasio je da je za pobjedu protiv Partizana u Pioniru potrebno da se igra "jako od početka".

"Ne vjerujem da ni mi, ni oni možemo nešto previše da promijenimo u odnosu na prva dva meča. Treba da damo sve od sebe kako bi došli do pobjede i finala ABA lige. Sve ostalo je, na kraju, nebitno", rekao je krilni centar.

"Da bismo slavili protiv Partizana u Pioniru potrebno je da od starta krenemo jako, da budemo fokusirani svih 40 minuta i da uspijemo da budemo u igri do pred kraj utakmice. Tako bi prebacili sav pritisak na domaćina u odlučujućim trenucima".

On smatra da je iskustvo jača strana Budućnosti.

"Imamo dosta iskusnih igrača koji su odigrali veliki broj-plej of serija i završnica takmičenja. Važno će biti kontrolisati skok na oba kraja terena, što smo uspjeli u duelu u Morači, kao i kontre koje smo sveli na minimum u tom meču. Znamo od kojih igrača nam prijeti najveća opasnost i sigurno ćemo probati da ih poremetimo dobrom defanzivom", kazao je Jagodić-Kuridža.

Bonus video: