admiralbet aba liga

Željko Obradović: Ekipa će biti spremna da odigra dobar meč

Crno-bijeli su pobijedili u prvoj utakmici u Beogradu sa 82:66, a potom su izgubili u Podgorici sa 72:71, pa je rezultat 1:1 u polufinalnoj seriji ABA lige

9591 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Partizan NIS/Dragana Stjepanović
Foto: Partizan NIS/Dragana Stjepanović

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je danas da su crno-bijeli analizirali prethodne dvije utakmice protiv Budućnosti i da će biti spremni da odigraju dobar treći meč polufinala ABA lige.

"Igramo treću utakmicu. Napravili smo detaljnu analizu svega onoga što se dešavalo u prve dvije utakmice, naravno sa posebnim akcentom na ovu posljednju utakmicu u Podgorici koju smo izgubili", rekao je Obradović.

Košarkaši Partizana dočekuju sjutra ekipu Budućnosti u odlučujućem, trećem meču polufinala ABA lige.

Crno-bijeli su pobijedili u prvoj utakmici u Beogradu sa 82:66, a potom su izgubili u Podgorici sa 72:71, pa je rezultat 1:1 u polufinalnoj seriji ABA lige.

Obradović je naveo da je u prethodne četiri utakmice ova dva tima, dvije u Beogradu i dvije u Podgorici, bila "izvanredna atmosfera" i da je "vladao pravi fer-plej" i istakao da bi voleo da tako bude i u majstorici "bez obzira što utakmica ima ogroman značaj jer pobjednik ide u finale".

"Pozivam navijače Partizana da dostojanstveno isprate utakmicu, da pomognu našem timu sa dozom onoga što je i do sada krasilo utakmice a to je odnos prema svim ljudima iz Budućnosti. Što se same utakmice tiče, izanalizirali smo i mislim da će ekipa biti spremna da odigra dobar meč", zaključio je Obradović.

Kapiten košarkaša Partizana Rade Zagorac rekao je da su crno-bijeli očekivali da će plej-of serija biti izazovna i kvalitetna.

"Sam spisak učesnika plej-ofa je navodio na to. Ranijih godina, uz dužno poštovanje svih ekipa koje su igrale plej-of, nikako nije moglo da dođe do ove četiri ekipe, a to je ove sezone garantovalo dobru, kvalitetnu košarku i dobar taj takmičarski dio", rekao je Zagorac.

On je dodao da su u plej-ofu "stvari poznate" i da nema previše vremena za neke promene i prilagođavanja.

"Uglavnom su to neke finese koje mogu da se isprave kroz nekoliko treninga do sljedeće utakmice. Tako je bilo i ovaj put", naveo je Zagorac.

"Sve u svemu nismo zadovoljni utakmicom u Podgorici i jasno nam je na kojim stvarima je trebalo da radimo, na kojima smo radili i mislim da spremni dočekujemo utakmicu. Vjerujem da će uz veliku podršku koju priželjkujemo i koju prizivamo sve biti u redu i da ćemo doći do plasmana u finale", istakao je Zagorac.

Treća utakmica polufinala ABA lige između Partizana i Budućnosti igra se sjutra od 21.00 u hali "Aleksandar Nikolić".