"Vrelina" vratila brejk u hladnom Bostonu

Majami je slavio u utakmici u kojoj su podbasile najveće zvijezde obje ekipe i poveo u seriji sa 2:1

4063 pregleda 0 komentar(a)
Kelti se nadaju da Lauri nije ozbiljno povrijedio Tejtuma u finišu, Foto: REUTERS
Kelti se nadaju da Lauri nije ozbiljno povrijedio Tejtuma u finišu, Foto: REUTERS

Majami je vratio brejk i poveo u finalu Istoka protiv Bostona sa 2:1. "Vrelina" je slavila sa 109:103.

Uatkmicu su obilježili periodi bolje igre jdnog od suparničkih timova. Majami je odlično ušao u utakmicu i početkom druge četvrtine imao je 26 poena prednosti (46:20), ali na dva minuta do kraja poluvremena su Kelti napravili seriju 10:0 i došli do 62:47 na pluvremenu.

Početak treće četvertine opet je pripao Bostonu, a prednost se smanjivala sve do poena zaostatka na 2,40 minuta do kraja (93:92).

Trojka Maksa Strusa je potom opet dala krila gostima, a Bem Adebajo se nadovezao i uspio da "ubije" nade domaćinu u preokret.

Adebajo je predvodio Majami do ove važne pobjede sa dabl dablom - 31 koš, 10 skokova, i uz to šest asistencija, Strus je dodao 16 poena, dok su kod Bostona najbolji bili Džajlen Braun sa 40 poena i devet skokova, a Al Horford dabl dabl sa 20 poena i 14 skokova.

Podbacile su najveće zvijezde, Džejson Tejtum je za Boston postigao samo 10 poena a preko 40 minuta je bio na parketu, dok je na drugoj strani Džimi Batler postigao osam, ali za svega 19 i po minuta igre jer je bio pošteđen zbog lakše povrede.

Utakmicu je odlučila sjajna odbrana Majamija, koji su "ukrali" čak 19 lopti, na drugoj strani košarkaši Kelta svega dvije.

Četvrta utakmica igraće se u Bostonu u noći između ponedjeljka i utorak, a plasman u veliko finale izboriće ekipa koja prva ostvari četiri pobjede.

Bonus video: