Obradović: Na svakoj utakmici ima pozitivnih stvari, večeras ih je bilo stvarno dosta

Obradović je na kraju potencirao dobre odnose između Partizana i Budućnosti i čestitao kolegi sa klupe „plavih”

12696 pregleda 2 komentar(a)
Jam Madar i Željko Obradović na večerašnjoj utakmici, Foto: Partizan NIS/Dragana Stjepanović
Jam Madar i Željko Obradović na večerašnjoj utakmici, Foto: Partizan NIS/Dragana Stjepanović

Željko Obradović je ostvario prvi cilj u Partizanu - vratio je svoj klub u finale ABA lige poslije devet godina.

„Sigurno da smo zadovoljni, odigrali smo dobru utakmicu. Agresivno smo igrali od samog početka i odbrambeno i napadački, to je rezultiralo da na poluvrijeme odemo sa pristojnom razlikom. Nastavili smo da igramo ozbiljno i u 2. poluvremenu. Čestitke igračima na zasluženoj pobjedi i naravno hvala navijačima na još jednoj fenomenalnoj večeri. Oni nam stalno daju vjetar u leđa, to moramo da imamo u glavi kada se budemo spremali za finale koje počinje u petak”, poručio je najtrofejniji evropski trener.

Partizan je slavio 101:77 i pokazao igru kakva je potrebna za velike uspjehe.

„Na svakoj utakmici ima pozitivnih stvari, večeras ih je bilo stvarno dosta. Prije svega smo napadački odigrali dpbro, čitali odbranu i imali protok lopte neuporedivo bolje čak nego i na prvom meču ovdje. Sve smo to analizirali nakon meča u Podgorici, ali ima stvari na kojima moramo da insistiramo i probaćemo do finala da to korigujemo”.

Obradović je na kraju potencirao dobre odnose između Partizana i Budućnosti i čestitao kolegi sa klupe „plavih”.

„Mislim da je bila izuzetno fer i sportska atmosfera, prije svega između igrača na terenu i nas iz stručnih štabova. Mislim da je to dobar primjer, da sve utakmice koje smo igrali ove sezone sa Budućnosti su protekle u fer-pleju. Naravno, čestitam i mom kolegi Džikiću, znam da je imao velikih personalnih problema. Povrijedio se Rid, koji je i te kako bitan igrač na ‘petici’, to je smanjilo rotaciju i bez njega je drugačija ekipa”, naglasio je Obradović.

Bonus video: