Crvena zvezda u finalu ABA lige: Za trofej sa Partizanom, serija počinje u petak

Tim Dejana Radonjića u majstorici polufinala savladao Cedevita Olimpiju 88:78, a u finalu će igrati protiv Partizana

13036 pregleda 16 komentar(a)
Nikola Kalinić i Edo Murić, Foto: ABA League j. t. d. / Dragana Stjepanović
Nikola Kalinić i Edo Murić, Foto: ABA League j. t. d. / Dragana Stjepanović

Drugi finalista AdmiralBet ABA lige je Crvena zvezda - aktuelni šampion je u majstorici polufinala večeras, u dvorani "Aleksandar Nikolić" u Beogradu, savladao Cedevita Olimpiju 88:78.

Crvena zvezda će u finalu igrati protiv Partizana. Prvi put od 2013. godine "vječiti rivali" se bore za trofej, a finalna serija počinje u petak. Prednost domaćeg terena ima tim Dejana Radonjića, a trofej će osvojiti ekipa koja prva zabilježi tri pobjede.

Beograđani su večeras od početka bili u prednosti i pogađali sa distance, za razliku od gostujuće ekipe, koja je tokom prvih 15 minuta pogodila samo dva šuta za dva poena (oba puta precizan bio Zoran Dragić). U tim momentima Crvena zvezda je imala maksimalnih 19 poena prednosti (35:16, pa 37:18), a onda je krenula serija Cedevita Olimpije, koja je od 15. minuta zaigrala sjajno, na krilima Dragića pogodila osam vezanih šuteva za dva poena, realizovala kontre i poslije serije 15:0 prišla na 37:33.

Odigrao odličan meč: Zoran Dragić
Odigrao odličan meč: Zoran Dragićfoto: ABA League j. t. d. / Dragana Stjepanović

Dragić je vukao goste, u prvom poluvremenu ubacio 16 poena, pomagao mu je Jogi Ferel pa je nakon 20 minuta domaćin imao samo pet poena viška - 42:37.

Drugo poluvrijeme Zvezda otvara sa osam vezanih poena - 50:37. Jurica Golemac uzima minut odmora i potom gosti odgovaraju novom serijom 7:0 - 50:44.

Igralo se u trećoj četvrtini u serijama, a onda su domaći na krilima Nikole Ivanovića, koji je pogodio dvije trojke, ponovo stekli ubjedljivu prednost, da bi nakon asistencije Podgoričanina i pogotka Erona Vajta za tri poena na semaforu pisalo - 67:47.

Gosti nijesu odustajali, do kraja treće četvrtine su topili zaostatak, a onda početkom četvrte prišli na minus osam - 69:61, kada je za dva poena precizan bio Alen Omić. Odgovorio je potom Stefan Lazarević poenima nakon ofanzivnog skoka - Zvezda je ponovo imala dvocifrenu prednost, ali su gosti u nekoliko navrata uspjeli da se približe, ne i da dodatno zakomplikuju situaciju.

U finišu je došlo i do čarki na terenu, sukobili su se Murić i Kalinić, a sve se završilo tehničkim greškama.

Najefikasniji u ekipi Dejana Radonjića bio je Nikola Kalinić sa 15 poena. Nikola Ivanović je ubacio 11 (sedam u trećoj četvrtini), a Ognjen Kuzmić i Ognjen Dobrić po 10 poena.

Kod Cedevita Olimpije je najefikasniji bio Jogi Ferel sa 25 poena, Zoran Dragić je ubacio 21.

Bonus video: