Obradović: Veliki je ulog u finalu ABA lige, Partizanu i Zvezdi je mjesto u Evroligi

Finalna serija finala plej-ofa ABA lige između košarkaša Partizana i Crvene zvezde počinje u petak, a prvi domaćin su crveno-bijeli

6043 pregleda 14 komentar(a)
Obradović, Foto: KK Partizan/Dragana Stjepanović
Obradović, Foto: KK Partizan/Dragana Stjepanović

Trener Partizana Željko Obradović rekao je danas da posjednja utakmica protiv Budućnosti pokazala da njegova ekipa može ravnopravno da igra protiv Crvene zvezde u finalu ABA lige i da je ulog veliki - plasman u Evroligu.

"Srećni smo i zadovoljni što ćemo biti učesnici finala. To je bio cilj na početku sezone i uspjeli smo da dođemo do njega", rekao je Obradović na konferenciji za novinare u hali "Aleksandar Nikolić".

"Ono što je bitno je da je posljednja utakmica koju smo odigrali bila dobra. To raspoloženje, poslije te utakmice, treba da nam pomogne da igrači vjeruju da imamo kvalitet, da možemo da probamo da se ravnopravno nosimo sa ekipom Crvene zvezde", dodao je on.

Finalna serija finala plej-ofa ABA lige između košarkaša Partizana i Crvene zvezde počinje u petak, a prvi domaćin su crveno-bijeli.

"Zvezda ima tu prednost da ima veoma iskusan tim, koji igra godinama zajedno, to su igrači koji su igrali mnogo finala i da su tim koji u svakom trenutku zna šta treba da radi na terenu. Imaju igrače koji su inteligentni, koji čitaju odbranu, koji svako preuzimanje su sposobni da kazne i da bismo bili na njihovom nivou moraćemo i mi te stvari da radimo", rekao je Obradović.

Upitan po čemu će se predstojeće finale razlikovati od prethodne tri utakmice u sezoni, Obradović je naveo da je različito to što je plej-of i što se igra na dva dana.

"Tri utakmice koje smo odigrali su bile totalno različite. Napravili smo analizu njihove igre... Treba da vodimo računa o tome da su oni iskusan tim sa izuzetnim kvalitetom. Očekujem interesantne utakmice", rekao je Obradović.

"Svi smo mi svjesni da igramo prije svega za nas, ali imamo obavezu i prema ljudima koji su nas bodrili cijelu sezonu da vide lijepu sliku, da vide tim koji je požrtvovan i koji će da da sve od sebe u svim utakmicama koliko god da ih bude u finalu", dodao je on.

Po riječima Obradovića, pritisak postoji pošto je ulog veliki - titula i igranje u Evroligi naredne sezone.

"Sama činjenica da dođeš do finala je nešto što je dobro. Neću da ponavljam da smo mlad tim i da su ti mladi igrači kroz sezonu sazrijevali i da su bolna iskustva koja smo imali doprinijela tome da razmišljaju na drugi način i da se ponašaju drugačije. Treba da se rasterete maksimalno. Na kraju se svede - pet na pet, lopta i igra se košarka. Ništa drugo", rekao je Obradović.

Na pitanje da li će prednost domaćeg terena igrati ulogu, Obradović je naveo da će se na kraju serije govoriti o tome da li je to bili bitno ili ne.

Novinare je zanimalo i da li je sa prvim čovjekom Evrolige, tokom nedavnog fajnal-fora, razgovarao o tome da Srbija dobije dva mjesta u tom takmičenju. "Ja to pričam godina unazad da i Partizanu i Crvenoj zvezdi je mjesto u Evroligi. Drago mi je da svi razmišljaju na taj način. Ovaj grad može mnogo da ponudi, i Zvezda i Partizan imaju izvanredne navijače i da bi hale bile pune", rekao je Obradović.

"Kakava je situacija i šta će biti, to niko živ ne zna. Nadamo se i voljeli bismo da, bez obzira na rezultat ove finalne serije, sljedeća godina bude u Evroligi. Koliko je to relano, odgovor će dati vrijeme ispred nas", dodao je on.

Bonus video: