Radonjić pred finale: Najteži mogući protivnik sa najboljim trenerom u Evropi

Crvena zvezda će u prvom meču finalne serije ABA lige sjutra (20) dočekati Partizan

3679 pregleda 1 komentar(a)
Dejan Radonjić, Foto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović
Dejan Radonjić, Foto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić izjavio je danas da će njegov tim u finalu igrati protiv "najtežeg rivala", ali da vjeruje da prednost domaćeg terena može da bude "značajan faktor".

Crvena zvezda će u prvom meču finalne serije ABA lige sjutra (20) dočekati Partizan.

"Došli smo do finala. Zadodovoljan sam kako smo odigrali sezonu, pored svih problema koje smo imali tokom nje", rekao je Radonjić, a prenio klub.

"Zadovoljni smo što smo uspjeli da obezbijedimo prednost domaćeg terena u finalu, ali i što smo u polufinalu uspjeli da pobijedimo veoma dobru ekipu Cedevita Olimpije", dodao je on.

Trener crveno-bijelih je rekao i da njegov tim u finalu "igra protiv najtežeg mogućeg protivnika".

"Kao što se i predviđalo u finalu su Zvezda i Partizan. Prednost domaćeg terena može da bude značajan faktor u ovakvim utakmicama", izjavio je Radonjić.

On smatra i da je ekipa Partizana "sastavljena od veoma kvalitetnih i mladih igrača".

"Imaju igrača koji je osvojio Evrokup, igrače koji su bili na fajnal-foru Evrolige. Panter je jedan od najboljih košarkaša na svojoj poziciji u Evropi. Tu je i Ledej, tu je i Avramović. Tu su i mladi igrači koji svojom željom i motivacijom doprinose dosta timu", izjavio je Radonjić.

Radonjić je dodao i da ekipu Partizana sa klupe predvodi "najbolji trener u Evropi" Željko Obradović.

"Individualna odgovornost u oba pravca mora da bude na visokom nivou. Koncentracija mora da bude kvalitetna u dugim intervalima. U napadu moramo da prepoznamo situacije i da ih iskoristimo", reako je on.

Radonjić je na pitanje novinara "da li je prvi duel najvažniji" odgovorio da je "najvažniji posljednji", ali da on razmišlja "samo o prvom meču".

Bonus video: