Alimpijević: Budućnost ima ozbiljne namjere u ovom takmičenju

Za razliku od Budućnosti (dvije pobjede i poraz), šampion ABA lige ima maksimalan učinak iz prva tri kola (pobjede protiv Mornara, Mega Leksa i Olimpije)
68 pregleda 0 komentar(a)
Dušan Alimpijević, Foto: Aba-liga.com
Dušan Alimpijević, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 14.10.2017. 13:18h

Košarkaši Crvene zvezde danas oko 13 sati doputovali su u Beograd, nakon jučerašnjeg meča u Evroligi i tijesnog poraza od Žalgirisa (78:76, Tejlor Ročesti je promašio posljednji šut za tri poena i pobjedu), i večeras će odraditi trening pred derbi 4. kola ABA lige, u nedjelju protiv Budućnost Volija, koji se igra u dvorani u Železniku…

„Za nas, koliko god da je naporno, olakšavajuća okolnost u ovom trenutku je da nemamo vremena da se udubljujemo u prethodnu utakmicu. Internu analizu utakmice sa Žalgirisom smo već napravili, ali najvažnije je da se oporavimo za Budućnost, jer je taj meč prioritet i već smo počeli pripreme za tu utakmicu”, ističe trener Zvezde Dušan Alimpijević.

„Budućnost sada ima oslonac u crnogorskim igračima, ali su zadržali prepoznatljiv stil. To je ozbiljan klub sa ozbiljnim namjerama u ovom takmičenju. Mi jednostavno nemamo pravo da ne budemo spremni za tu utakmicu, jer smo u više navrata naglašavali šta je prioritet, a to je ABA liga", dodao je trener crveno-bijelih.

Iskusni centar Zvezde, Pero Antić, ističe da Zvezda "ima svije ciljeve, oni su postavljeni. "

"Nažalost, nismo dobili meč u Litvaniji, ali nam je i taj duel pokazatelj da možemo da igramo Evroligu i da se borimo sa svima. Idemo dalje, rastemo iz dana u dan, iz treninga u trening, iz utakmice u utakmicu, bićemo sve bolji. Sada nam slijedi meč protiv ekipe Budućnosti, ozbiljnog rivala u ABA ligi i taj meč želimo da pobijedimo", rekao je Antić.

Bonus video: